Menu

İstihdamda İstikrar için Orhangazi Belediyesi İşsizliğe Çare Oluyor

Yazdır / Tarih: 2024-06-27

Orhangazi Belediyesi, istihdam oluşturma konusunda işverenlerle iş arayanları bir araya getirmeye devam ediyor. Özel Kalem Müdürlüğüne bağlı İstihdam Masası aracılığıyla İŞKUR üzerinden iş arayan vatandaşlara yönelik çalışmalar sürdürülüyor. Belediye, vatandaşlara çeşitli alanlarda hizmet sunarken, İstihdam Masası ve İŞKUR iş birliğiyle yürütülen iş bulma hizmetleri her geçen gün artarak devam ediyor.

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın, "Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar her alanda çalışmalarımız devam ederken, özellikle istihdam konusunda ciddi anlamda bir başarı elde ettiğimizin altını çizmek istiyorum. İstihdam masamız ve İŞKUR üzerinden yapılan başvurularla, Orhangazi ve çevre bölgelerdeki işletmelerle yaptığımız görüşmeler sonucunda işverenlerle iş arayanları bir araya getirdik. Görev süremiz boyunca 3 binden fazla vatandaşımızın iş sahibi olmasına vesile olduk. Ayrıca, Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte düzenlediğimiz istihdam günleriyle, iş arayanları birçok firma ile buluşturduk. Bu çalışmalar sonucunda birçok gencimiz ve kadınımız iş sahibi oldu. Benzer uygulamalarımıza önümüzdeki dönemde de ara vermeden devam edeceğiz. İstihdamda istikrarımızı sürdüreceğiz.

Büyük sanayi kuruluşlarının yanı sıra farklı alanlarda üretim yapan firmaların personel ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yaptığımız bu istihdam çalışmaları, her geçen gün ciddi anlamda vatandaşlarımıza iş imkânı sağlıyor. Bu anlamda üzerimize düşen görev ne ise fazlasını yapmak için tüm gayretlerimizi ortaya koyuyoruz. Hem vatandaşlarımız meslek sahibi olurken hem de yeni bir ekmek kapısı açmak için vesile oluyoruz. İşi ehline teslim etmek için başlattığımız bu istihdam çalışmalarında hedefimiz, istihdamda istikrarımızı sürdürmektir. Şehrimizin ticaretine ve üretimine katkı veren vatandaşlarımıza işlerinde kolaylıklar dilerken, işverenlerimize de vatandaşlarımıza iş konusunda yardımcı oldukları için teşekkür ediyorum," dedi.

Orhangazi Belediyesi İstihdam masası ile İŞKUR aracılığıyla iş arayan vatandaşlara yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda her ay ortalama 4-6 farklı firma tarafından iş alımları için mülakatlar gerçekleştiriyor. İş arayan vatandaşların Orhangazi Belediyesi sosyal medya hesabı olan https://www.facebook.com/orhangazibelediyesiilan sayfasından takip edebilirler.

Diğer Haberler