Menu

İZNİK GÖLÜNÜ KORUMA BİRLİĞİ KASIM AYI MECLİSİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Yazdır / Tarih: 2022-11-24

Orhangazi Belediyesi ve İznik Belediyesinin üye olarak bulunduğu İznik Gölünü Koruma Birliği Kasım ayı meclis toplantısı, İznik Belediyesi Meclis Salonunda Gerçekleştirildi. Birlik Başkanı Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın Başkanlığında yapılan Kasım ayı meclis toplantısına İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta ve Meclis üyeleri katıldı.

İznik Gölünü Koruma Birliği Kasım ayı meclis toplantısının gündem maddesi olan Norm Kadro Esaslarına uygun olarak 2022 Aralık ve 2023 Aralık ayları arası için adam/ay sayısına uygun olarak kanun gereği geçici işçi vizelerinin belirlenmesi oy birliği ile kabul edildi. İznik Gölünü Koruma Birliği Kasım Ayı meclis toplantısı gündem sonrası meclis üyelerinin dilek ve temennileri ile son buldu.

İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, İznik gölünü koruma birliği kasım ayı meclis toplantısını ilçemizde gerçekleştirdik. İznik gölünü koruma adına neler yapılabilir konusunda Orhangazi Belediye Başkanımız Bekir Aydın ve meclis üyelerimiz ile birlikte istişarelerde bulunduk. İznik Gölümüzde su seviyesinin ciddi anlamda çekilmesine karşı önlemlerimizi daha da artırmak adına neler yapabilirizi konuştuk” dedi.

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın, “ İznik Gölünü Koruma Birliği kasım ayı meclis toplantısını İznik Belediyesi meclis salonunda gerçekleştirdik. İznik Belediye Başkanımız Kağan Mehmet Usta ve meclis üyelerimiz ile birlikte İznik Gölündeki su çekilmesi hakkında fikirlerimizi ortaya koyduk. İznik Gölündeki su çekilme seviyesi ciddi anlamda görülür hale gelmiştir. İznik Belediyesi ile ortak bir çalışma yürüterek bu süreci Devlet Su işleri Müdürlüğü ve Tarım ve Orman Bakanlığına giderek bu konuda kesin çözümler bulmak istiyoruz. İznik Göl’ünde su çekilmeleri ile ilgili hukuksal anlamda neler yapılabilir noktasında da araştırmalarımız devam ediyor. İznik Gölü sadece iki ilçenin değeri değil herkesin bir değeridir. Bizler İznik Gölü çevresinde büyüdük ve yarınlarımız olan çocuklarımızda büyüdüğümüz İznik gölünü bırakmak istiyoruz” dedi.

Diğer Haberler