Menu

KADIN GİRİŞİMCİLERİMİZ İÇİN KÜLTÜR VE İSTİRİDYE MANTARI YETİŞTİRİCİLİĞİ EĞİTİM SEMİNERİ

Yazdır / Tarih: 2017-02-13

Orhangazi Belediyesi ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile birlikte Orhangazili kadın girişimciler ve diğer girişimciler için Kültür ve İstiridye Mantarı yetiştiriciliği eğitim semineri düzenlendi. Orhangazi Belediyesi Nikah Salonu’nda düzenlenen ve Kaymakam Dr.Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Jandarma Komutanı Kd.Bçvş Nuri Berk, İlçe Tarım Müdürü Gürkan Kabul ile birlikte Kadın girişimciler ile Kültür ve İstiridye Mantarı yetiştiriciliği yapmak isteyen girişimciler katıldı. Toplantı öncesinde organizasyonu yapan ve Kültür Mantarı yetiştiriciliği projesini hayata geçirmeyi planlayan girişimci Esma Kara, Orhangazi’de bir kadın girişimci olarak yaptığı araştırma sonrasında böyle bir çalışma yapmaya karar verdiğini belirterek, bu konuda bizlere destek olan Belediye Başkanımız Neşet Çağlayan’a teşekkürlerimizi sunuyorum dedi.

 

ÇAĞLAYAN; KADIN GİRİŞİMCİLERİMİZİN ÖNÜNÜ AÇMALIYIZ

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ise Kültür ve İstiridye Mantarı yetiştiriciliği ile ilgili kendisine gelen projeye düşünmeden destek olmaya karar verdiklerini belirterek, ilçemizde özellikle kadın girişimcilerimizin önünü açmak, onların ekonomiye ve sosyal yaşama daha fazla katkı sunmalarını sağlamak bizim de en önemli görevlerimiz arasında yer alıyor dedi. Daha sonra konuşan Kaymakam Dr.Yalçın Yılmaz ise Orhangazi’de güzel şeyler olduğunu belirterek, kadınlarımızın bu şekilde ekonomiye katkı sunacak projeler içinde olmaları bizleri ziyadesiyle mutlu etmektedir dedi.

TEORİK VE PRATİK EĞİTİM VERİLDİ

Konuşmaların ardından Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nden Dr.Mustafa Kemal Soylu, Ziraat Mühendisi Ayça Karauz, Ziraat Mühendisi Turgay Vural, sabah ve öğlenden sonra olmak üzere iki ayrı oturumda katılımcılara kültür mantarı yetiştiriciliği ile ilgili hem teorik hem de pratik eğitimler verdi.

Detaylı Bilgi ve Fotoğraflar İçin Tıklayınız

Diğer Haberler