KAHRAMANLIK TÜRKÜLERİ KONSERİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Yazdır / Tarih: 2018-03-24

Orhangazi Kent Konseyi ve Orhangazi Belediyesi Türk Halk Müziği Korosundan muhteşem konser. 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 103.Yıldönümü nedeniyle Mustafa Yılmaz’ın şefliğinde uzun süredir çalışmalarını sürdürten Türk Halk Müziği Korosu 18 Mart Çanakkale Zaferi yıldönümünde Alitekin İlkokulu salonunda bir konser düzenledi. Kaymakam Dr.Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Garnizon Komutanı Per.Ütğm.Furkan Karacan ve diğer protokol üyelerinin yanı sıra çok sayıda davetlinin izlediği konser öncesinde konuşan Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Çanakkale Zaferi vurgusu yaptı. Çağlayan, 250 binden fazla şehidin verildiği ve bir destanın yazıldığı Çanakkale’den 103 yıl sonra Mehmetçiğimiz bugün de Afrin’de tarih yazmış ve büyük zaferin yıldönümünde TSK milletimize Afrin Zaferi hediye etmiştir dedi. Konuşmaların ardından Şef Mustafa Yılmaz nezaretinde Kahramanlık Türküleri’nden oluşan ve yaklaşık 2,5 saat süren bir konser veren THM korosu solo türkülerle de büyük beğeni topladı. Konserin son türküsü olan Türkiyem şarkısı için protokol üyeleri de koroya dahil olarak koro ile birlikte Türkiyem şarkısını söyledi. Konserde ayrıca Orhangazi Belediyesi yetişkin grubunun zeybek gösterisi de büyük beğeni topladı. Konser sonunda protokol üyeleri şef Mustafa Yılmaz’a çiçek ve plaket takdim etti.

Detaylı Bilgi ve Fotoğraflar İçin Tıklayınıız