Menu

Kaldirim Çalismalari Basladi

Yazdır / Tarih: 2014-12-05

 

 Orhangazi’de artik tamamlanma asamasina gelen alt yapi çalismalari kapsaminda planlanan yeni kaldirim ve yol çalismalarinin ilk ayagi kaldirim çalismalari ile basladi. Alt yapi, kanalizasyon, içme suyu ve enerji hatlarinin yeraltina alinma çalismalarinin tamamlandigi Istiklal Caddesi’nde kaldirim düzenlemeleri basladi.

           ÖNCE KALDIRIMLAR ARDINDAN ASFALT

  Büyüksehir Belediyesi ekipleri ile Orhangazi Belediyesi ekipleri, alt yapi çalismalarinin tamamlandigi bölgelerde öncelikli olarak kaldirim çalismalarini baslatti. Buna göre ekipler Istiklal caddesi girisinden baslayarak eski kaldirimlari sökmeye basladi. Cadde boyunca sökümü yapilacak olan kaldirimlarin yerine yeni ve daha modern kaldirimlar insa edilecek. Bu çalisma ile birlikte kaldirim boyunca yeni aydinlatma direkleri de yerlestirilecek.

            ÇAGLAYAN ÇALISMALARI INCELEDI

  Belediye Baskani Neset Çaglayan Ak Parti Ilçe baskani Mustafa Kaya ve ekibi ile birlikte Istiklal Caddesi üzerinde baslatilan kaldirim çalismalarini yerinde inceledi. Çalismalari bir süre takip eden Çaglayan, kaldirim çalismalari ile ilgili olarak da ekiplerden bilgi aldi. Bu bölgedeki esnafi da ziyaret eden Çaglayan, artik yavas yavas insa çalismalarina basladiklarini belirterek, öncelikli olarak kaldirimlarin düzenlemesi yapilacak. Bu çalismalar alt yapinin tamamlandigi bölgelerde yürütülecek dedi.

            3,5 METRE YOL, 2,5 METRE KALDIRIM

  Büyüksehir ekipleri ile birlikte baslatilan kaldirim çalismalarinda ise standartlar da belirlendi. Buna göre ana arterler üzerinde 3,5 metre genisliginde yol, yolun her iki kenarinda 2,5 metre genisliginde otopark alani olacak. Bu ölçüler disinda kalan iki yakada ise kaldirimlar insa edilecek. 

Diğer Haberler