Menu

KARDEŞ ŞEHİR MALİŞEVA’NIN HASAN PRISHTINA SHKOLLA FİLLORE OKULU ARASINDA KARDEŞ OKUL PROTOKOLÜ İMZALANDI

Yazdır / Tarih: 2018-01-09

2008 yılından bu yana Kosova’nın Malişeva Kenti ile Kardeş şehir ilişkilerini sürdüren Orhangazi, Malişeva’dan 4 okul ile Orhangazi’den Bursa Kosova-Üsküp Türkleri Derneği’nin öncülüğünde 4 okul arasında Kardeş Okul Protokolü imzalayarak kardeşlik bağlarını güçlendirdi.

MALİŞEVA HEYETİ ORHANGAZİ’DE

Orhangazi ile Kardeş Okul Protokolleri imzalamak üzere Kardeş Şehir Malişeva’nın Belediye Başkanı Ragıp Begaj, Malişeva Milli Eğitim Müdürü Avni Morina ile Malişeva’daki 4 okulun müdürleri Orhangazi Belediyesi’nin Misafiri olarak Orhangazi’ye geldi.

4 OKUL KARŞILIKLI KARDEŞ OKUL PROTOKOLÜ İMZALADI

Orhangazi Kaymakamı Dr.Yalçın Yılmaz, Malişeva Belediye Başkanı Ragıp Begaj, Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Karatosun, Malişeva Milli Eğitim Müdürü Avni Morina, Malişeva’daki okullar ile Orhangazi’deki 4 ayrı okul arasında protokol imzaladılar. Protokol törenleri Orhanbey İlköğretim Okulu ile başladı.  Hasan Prishtina Shkolla Fillore Okulu ile Orhangazi’de Orhanbey İlköğretim okulu, Malişeva Kujtim Krasniwia E Mesme Okulu ile Orhangazi Endüstri Meslek Lisesi, Malişeva Zerat E Embel Shkolla Çerdhes Se Femijeva Okulu ile Orhangazi 125. Yıl Ana Okulu ve Malişeva İbarhim Mzareku shkolla Fillore Okulu ile Orhangazi Tuna İlk ve Ortaokulu arasında Kardeş Okul Protokolleri törenle imzalandı.

KARDEŞLİK BAĞLARIMIZ KUVVETLENDİ

İki şehrin protokol üyeleri ile Milli Eğitim Müdürleri ve Okul Müdürlerinin hazır bulunduğu protokol imza törenlerinde konuşan Malişeva Belediye Başkanı Ragıp Begaj, Orhangazi ile 2008 yılından bu yana devam eden kardeş şehir ilişkileri bulunduğunu hatırlatarak, okullarımız arasında imzaladığımız bu protokoller sayesinde de bu kardeşlik bağlarımızı daha da güçlendirmiş olacağız. Orhangazi’de ve Türkiye’de olmaktan dolayı son derece mutluyuz dedi.

ÇAĞLAYAN; GELECEK NESİLLERE AKTARILACAK KARDEŞLİK

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ise 2 yıl önce Malişeva’da kardeş şehirde kardeşlerimizle bir araya gelmiştik. Karşılıklı kardeş şehir ilişkilerimize okullarımız arasında eğitim işbirliği ve kardeşliğini de eklemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Diliyorum bu kardeşlik sonsuza kadar devam eder ve her iki şehrin çocukları da bu kardeşlik bağını gelecek nesillere aktararak devam eder dedi.  

Diğer Haberler