Menu

KARDEŞ ŞEHİRDEN, KARDEŞ OKULUMUZU AĞIRLADIK

Yazdır / Tarih: 2015-11-26

Orhangazi Belediyesi ile Kardeş şehir olan Makedonya’nın Vinica kentinden Orhangazi Anadolu Lisesi ile kardeş şehir protokolü imzalayan Vinica Vancho Prke Lisesi’nden bir grup öğrenci ve idareci Orhangazi’ye geldi. Orhangazi Belediyesi ve Anadolu Lisesi’nin davetlisi olarak Kardeş Okul Projesi kapsamında Orhangazi’ye gelen 3 yönetici ve 16 öğrenciden oluşan grup, 5 gün süresince Orhangazi ve bölgeyi gezecek. Bursa, İznik ve Yalova’da da tarihi ve kültürel yerleri gezip gören grup Orhangazi Belediyesi’ni ziyaret etti. Orhangazi Anadolu Lisesi’nden de bir grup öğrencinin eşlik ettiği Makedonya’dan gelen grubu Belediye Başkanı Neşet Çağlayan makamında ağırladı.

KARDEŞ ŞEHRİMİZİN ÖĞRENCİLERİNİ AĞIRLAMAKTAN DOLAYI MUTLUYUM

Kardeş şehirden gelen grubun ziyareti esnasında açıklama yapan Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Kardeş Şehir Vinica’dan gelen kardeş okul öğrencilerini ağırlamaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, daha önce birkaç kez ziyaret etme şansım olan Makedonya’nın Vinica kenti ile Orhangazi’ye yıllar önce gelip yerleşmiş olan çok sayıda soydaşımız bulunuyor. Bizler Makedonya’dan gelen dostlarımızı burada bir misafir gibi değil, ev sahibi olarak görüyoruz dedi. Neşet Çağlayan, karşılıklı ilişkilerin geçmişten bugüne kadar devam ettiği Makedonya ile bundan sonraki süreçte de dostluk ve ilişkilerin artarak devam edeceğini belirterek, Kardeş Şehir projesi, Anadolu Lisesi ile yapılan Kardeş Okul projesi ile pekiştiğini görmek de bizi ayrıca mutlu etmiştir. Umarım sizleri burada ağırlamakta umarım hiçbir kusurumuz olmamıştır. Şehrimiz ile ilgili bizlere sunacakları tavsiyeler varsa onları da öğrencilerimizden duymak isteriz dedi.

 

ORHANGAZİ’DE OLMAK ÇOK GÜZEL

Makedonya’nın Vinica kentinden gelen kardeş okul yöneticileri ise belediye başkanı Neşet Çağlayan’a Vinica Belediye Başkanının bir hediyesi ile okul heyetinin hediyesini takdim ettikten sonra yaptıkları değerlendirmede Orhangazi’de olmanın çok güzel bir duygu olduğunu ve Orhangazi’de kendilerini hiçbir zaman yabancı gibi hissetmediklerini belirterek, belediye başkanımıza bu sıcak karşılamasından dolayı da teşekkürlerimizi sunuyoruz dedi. Başkan Neşet Çağlayan kardeş okul yöneticileri ve öğrencilerine ise Orhangazi Belediyesi tarafından hazırlanan çeşitli hediyeleri takdim etti.

 

Diğer Haberler