Menu

KÜLTÜR MERKEZİ BİNASI İLE İLGİLİ YER TESLİMİ YAPILDI, İNŞAAT BAŞLIYOR

Yazdır / Tarih: 2016-12-22

 

Orhangazi’de Marmarabirlik’e ait eski arsa üzerine yapılacak olan Kültür Merkezi Projesinin inşaatı başlıyor. İhalesi Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Kültür Merkezi binasının ihalesini alan Selim Turgut İnşaat, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden ekiplerle birlikte Orhangazi’ye gelerek yer teslimini yaptı. Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ve firma yetkilileri Kültür Merkezi binasının yapılacağı eski Marmarabirlik arsası üzerinde inceleme yaptıktan sonra Belediye Başkanı Çağlayan’ın makamına geçti. Burada yer teslimi ile ilgili işlemler tamamlandı.

 

FİRMA YETKİLİLERİ; BELİRLENEN SÜRENİN ALTINDA BİTİRMEYE ÇALIŞACAĞIZ

Yer teslimini alan Selim Turgut inşaat yetkilileri, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ile görüşme yaptıktan sonra yaptığı değerlendirmede, Kültür Merkezi projesini belirlenen süreden daha kısa bir zamanda tamamlayıp hizmete sunmayı hedeflediklerini ifade etti.

 

KÜLTÜR MERKEZİ ÖZELLİKLERİ

Orhangazi’de inşa edilecek olan Kültür Merkezi binası eski Marmarabirlik arsası üzerine inşa edilecek. Kapalı ve Açık otoparkları da bulunacak olan Kültür Merkezi binası çevresinde 9 adet ticaret alanları yer alacak. Kültür merkezi içinde fuaye ve sergi alanları, çok amaçlı salonlar, nikah salonu, kütüphane, sinema salonları ve kafeter yer alacak. 900 m2’lik fuaye alanı ile birlikte 265 kişlilik çok amaçlı salon, 152 kişilik nikah salonu, bu bölümde yer alacak.

 

İşte Kültür Merkezindeki detaylar;

1.            Ana Salon:Kentin toplantı, kongre, konser, tiyatro ve seminer gereksinimlerini de karşılayabilmesi için tasarlanmıştır. Toplam kapasite 350 m²  olup 250 kişiliktir.

 

2.            Giriş-Fuaye ve Üst Galeri: Bu bölümler hem fuaye, sergi salonu hem de salonun balkonu işlevlerini üstlenir. Giriş katı fuayesi(+2.00 kotu) 900m²  , üst fuaye (+8.00 kotu) 980 m²  ,

 

3.            Nikah Salonu ve Tören Alanı:Zemin katta yer alan, gelin odası ve diğer servislerle ilişkili nikah salonu (340m²  ),nikah törenlerinde kullanılabilecek niteliktedir.Nikah salonuna giriş, batı cephesinden olup tören alanından (130m²  ) girişi sağlanmaktadır.

 

4.            Çok Amaçlı Salon:Zemin katta (+2.00 kotu) yer alan çok amaçlı salon 340 m²  olup 265 kişiliktir. En alt kotta(-4.60 kotu) yer alan bu mekan 230m²  olup, bilardo, pingpong gibi oyunlara ayrılmıştır.

 

5.            Kafeterya: Ana giriş kütlesinin üstünde (+8.00 kotu) yer alan 260m² büyüklüğünde kapalı alanı ve 200 m² teras olmak üzere açık ve kapalı alanların kurgusu yapılmıştır.Yılın tüm mevsimlerinde işlevini sürdürebilen ve yeme-içme ihtiyaçlarına yönelik işlevi olan bir mekandır. Mutfak ve diğer servislerle ilişkili olan kafeterya, yemekli-kokteylli törenlerde kullanılabilecek niteliktedir.

 

6.            Sinema salonları: Ana giriş kütlesinin üstünde yer alan  iki adet 90 kişilik sinema salonları 140 m²  ve 136 m²  büyüklüğündedir.

 

7.            Kütüphane: ana giriş kütlesinin üstünde yer alan +8.00 kotundaki kütüphane 120 kişilik olup 595 m²   büyüklüğündedir.

 

8.            Dükkanlar:+2.00 kotunda dokuz adet ticari dükkan bulunmaktadır. Tek katlı olan bu dükkanlarınher biriayrı mekanik çözümlere sahiptir. Toplamda 1192 m²  büyüklüğündedir.


Detaylı Bilgi ve Fotoğraflar İçin Tıklayınız

Diğer Haberler