KURTULUŞ ETKİNLİKLER ŞEHİTLİK ANITINDA DUALAR VE KORTEJ İLE BAŞLADI

Yazdır / Tarih: 2017-09-11

Orhangazi’nin Düşman İşgalinden Kurtuşu’nun 95.Yıldönümü etkinlikleri Alis Yürüyüş yolu üzerinde bulunan Şehitlik Anıtı’nda protokol üyelerinin çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Buradaki törene Kaymakam Dr.Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Garnizon Komutanı Per.Ütğm.Furkan Karacan, Jandarma Komutanı Jand.Yzb.Ali Kanber, Ak Parti ilçe başkanı Mustafa Kaya, Gaziler Derneği, Şehit Aileleri Derneği üyeleri ile STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Burada şehitler için yapılan duaların ardından Şehitlik Anıtı’ndan Cumhuriyet Alanı’na kadar süren Mehteran eşliğindeki kortej yürüyüşü yapıldı. Buradaki törenlere Bursa İl Jandarma Komutanlığı bünyesindeki Bursa’dan Çanakkale’ye savaşa giden askerlerin temsil edildiği askeri birlik üyeleri de katıldı.