KURTULUŞ'UN 95.YIL KUTLAMALARI

Yazdır / Tarih: 2017-09-11

Orhangazi’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 95.Yıldönümü etkinlikleri Cumhuriyet Alanında Kaymakam Dr.Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Garnizon Komutanı Per.Ütğm.Furkan Karacan, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Murat Salman, Jandarma Komutanı Jand.Yzb.Ali Kanber, Ak Parti ilçe başkanı Mustafa Kaya, Gaziler Derneği, Şehit Aileleri Derneği üyeleri ile STK temsilcileri ve vatandaşların katılımları ile kutlandı. Kaymakam Yılmaz ve Belediye Başkanı Neşet Çağlayan’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunmaları ile başlayan programda mehteran bölüğü eşliğinde saygı duruşu ve istiklal marşı okundu. Daha sonra günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Belediye Başkanı Neşet Çağlayan yaptı. Çağlayan, 95.Yıl önce Orhangazi bölgesinde o dönem M.Kemal Paşa komutasında bulunan Halit başa, Cemal Bey komutanlığında Türk askerinin Orhangazi bölgesinde büyük kahramanlık örnekleri sergileyerek bölgeyi Yunan işgalinden kurtarmıştı. Bizler de 95 yıl sonra bugün aziz şehitlerimizin hatıralarını anıyor onlara minnetlerimizi sunuyoruz dedi. Çağlayan kahramanlık destanı yazan atalarımıza layık olmak için gece gündüz çalışıyoruz diye sürdürdüğü konuşmasında, Orhangazi’yi daha refah, yaşanabilir bir kent yapabilmek için gece gündüz çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz diyerek konuşmasını tamamladı. Programda daha sonra Orhangazi Belediyesi Halkoyunları ekiplerinin Zeybek, Bursa, Kılıç kalkan gösterileri ile Mehter takımının konseri yer aldı.