Menu

KURTULUŞ'UN 95.YILINA ÖZEL SERGİ

Yazdır / Tarih: 2017-09-07

 

Orhangazi Kaymakamlığı ve Orhangazi Belediyesinin Orhangazi’nin 95. Yılı Kurtuluş etkinlikleri kapsamında etkinlikler sürüyor. Etkinlikler kapsamında Gazeteci-Yazar Muharrem Değirmen tarafından 10 Eylül Orhangazi’nin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 95. Yılı münasebeti ile Kurtuluşa ve Kuruluşa özel bir sergiye dün açıldı. Orhangazi'nin Düşman İşgalinden Kurtuluşu'nun 95.Yıldönümü nedeniyle Gazeteci Muharrem Değirmen tarafından Kurtuluşa ve Kuruluş'a Özel Belge ve Fotoğraf sergisi Cumhuriyet Alanında açıldı. Sergi'Nin açılışını Kaymakam Dr.Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Büyükşehir Belediye başkan yardımcısı Abdülkadir Karlık, Jandarma Komutanı Jand.Yzb.Ali Kanber, Ak Parti ilçe başkanı Mustafa Kaya, MHP ilçe başkanı Necati Güneş ve çok sayıda davetli gerçekleştirdi. Sergi açılışından sonra Kurtuluş yıllarına ait belge ve fotoğrafların yer aldığı sergi ile ilgili Muharrem Değirmen protokol üyelerine bilgi aktardı.

İLK KEZ GÖRÜCÜYE ÇIKAN BELGELER

Konu ile ilgili açıklama yapan Muharrem Değirmen, Cumhuriyet Meydanında açılan 16. Fotoğraf Sergisinde ilk defa bu güne kadar yayınlanmamış Orhangazi ile ilgili kuruluşa ait birçok Osmanlıca belge sergide yer aldı. Sergimizin en özel bölümü ise Orhangazili Kuvvayi Milliye Gazisi Refik Atay’a ait özel eşyaları İstiklal Savaşı Madalyası ve beraatı gibi özel objelerde sergilendi.

Orhangazi tarihi ile ilgili ilk kez yayınlanacak belgeler arasında; Yeniköy’ün Belediye olmasına dair dönemin Cumhurbaşkanı İsmet İnönü imzalı 1948 yılı Cumhurbaşkanlığı kararı, Sölöz ve Yenisölöz Belediyelerin kurulmasına dair kararlar, Orhangazi’de Yapı Kredi Bankası Kurulmasına dair evraklar ile 1937 yılına ait CHP Orhangazi’ye ait evraklar var. Bunun yanı sıra ilçemizde yapılan Yunan ve Ermeni zulümleri ile ilgili birçok belge ve fotoğrafta sergide Orhangazililere sunuldu. Sergi kurtuluş haftası boyunca açık kalacak.

Detaylı Bilgi ve Fotoğraflar İçin Tıklayınız

Diğer Haberler