KURTULUŞ’UN 96.YIL COŞKUSU

Yazdır / Tarih: 2018-09-10

Orhangazi’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 96.Yıldönümü etkinlikleri Kaymakam Dr.Yalçın Yılmaz ve Belediye Başkanı Neşet Çağlayan’ın Cumhuriyet Alanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı. İstiklal marşının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Belediye Başkanı Neşet Çağlayan yaptı. Çağlayan, Orhangazi’nin önce İngiliz ardından da Yunan işgali yaşadığını belirterek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Orhangazi’nin düşman işgalinden kurtarılması için Deli Halit Paşa’ı görevlendirmesinin ardından Halit Paşa komutasındaki birlikler Fındıklı’dan gelerek Orhangazi’yi düşmandan temizlemiş oldular dedi. Çağlayan, bizler de bugün şanlı tarihimize ve ecdadımıza layık olabilmek için var gücümüzle gece demeden gündüz demeden çalışıyoruz. Orhangazi’mizi bölgenin gözbebeği yapmak, insanımıza daha yaşanabilir bir kent bırakmak için mücadele veriyoruz dedi. Daha sonra kürsüye gelen Kaymakam Dr.YalçınYılmaz, Kurtuluş mücadelesinden, 15 Temmuza kadar Türk insanının hiçbir zaman esaret altında yaşayamayacağını defalarca ortaya koymuştur dedi. Programda son olarak söz alan AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık ise Kurtuluş savaşında emperyalistler, 15 Temmuzda içimizdeki hainler bu ülkeyi esir almak için mücadele verdi. Bugün de yine bir takım güçler Türkiye üzerinde ekonomik yaptırımlarla bizleri esir alma çabası içine girmiş durumda. Dün Çanakkale’de, Dumlupınar’da, Sakarya’da, 15 Temmuzda bu millet nasıl bir destan yazdıysa bugün yapılan saldırılara karşı da ülkesini ve milletini en iyi şekilde savunacaktır dedi. Programda öğrencilerin şiirlerini okumasının ardından Büyükşehir Belediyesi Tarihi Mehteran ekibi ve Kılıç Kalkan ekibi ile Orhangazi Belediyesi Halkoyunları ekiplerinin gösterileri sonrasında alandaki program sona erdi.