Menu

KÜTÜPHANE SAYISI ARTIRILIYOR

Yazdır / Tarih: 2015-12-14

Orhangazi Belediyesi ilçe genelindeki Kütüphane sayısını artırmak için çalışıyor. Orhangazi Belediyesi Bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Halk Kütüphanesi’nin yeni birimleri dış mahalleler ve şehir merkezinde bazı noktalara genişletilerek yenileri oluşturulacak.

BAŞKAN ÇAĞLAYAN KÜTÜPHANE MÜDÜRLÜĞÜNDEYDİ

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan Halk Kütüphanesi’nin faaliyetlerini değerlendirmek ve yeni çalışmalar ile ilgili planlama için Kütüphane Müdürlüğü’ndeydi. Başkan yardımcıları ile birlikte Kütüphane Müdürü Kadir Yavuz ve Kütüphane personeli ile bir araya gelen Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, yapılacak çalışmaları değerlendirdi.

KİTAP SAYISI 16 BİNDEN 25 BİNE ÇIKARILDI

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Orhangazi Halk Kütüphanesi’nde daha önce 16 bin civarında kitap bulunduğunu belirterek, yeni ilavelerle kütüphanedeki kitap sayısını 25 bin civarına yükselttik. Bununla birlikte eski beldelerimizde kütüphane projemizi hayata geçirdik. Bu çalışma kapsamında Narlıca, Sölöz, Yeni Sölöz ve Yeniköy’de yeni Halk Kütüphaneleri oluşturuldu dedi.

KÜTÜPHANE SAYISI ARTIRILACAK

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan Kütüphane Müdürlüğü’nün raporu doğrultusunda dış mahallelerde, kahvehaneler ve köy odalarına yeni kitaplıklar oluşturup buradakdi kitapların sayısını da artırdıklarını belirterek, Orhangazi Devlet Hastanesi bahçesi ile ilçemizdeki tüm sağlık ocaklarının girişlerine dönerli kitaplıklar oluşturup bu raflara kitaplar yerleştireceğiz. Kütüphane müdürlüğümüz vasıtası ile okullarımızın kütüphanelerini yenileyip yeni kitap destekleri sunuyoruz. Bununla birlikte Öğretmenevi ve Halk Eğitim için yeni bir kütüphane oluşturduk dedi.

OKUMA KÜLTÜRÜNÜ DAHA FAZLA ARTIRMALIYIZ

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan Halk Kütüphanesi olarak yaptığımız çalışmalarla özellikle öğrencilerimiz ve gençlerimizin okuma alışkanlığını artırmaları için uğraş veriyoruz. Bu noktada tarihimizi, milli değerlerimizi anlatan, yerli ve yabancı eserlerden oluşan kütüphane sayımızı da günden güne artırıyoruz dedi.

 

Diğer Haberler