Menu

Mahalle Meclis Toplantılarımız Narlıca Mahallemizde Yoğun ilgi ile devam etti

Yazdır / Tarih: 2015-03-12

 

 Belediye Başkanı Neşet Çağlayan’ın yerel seçimlerden sonra hayata geçirdiği Mahalle Meclisi toplantıları Narlıca ile devam etti. Narlıca’da Orhangazi Belediyesi Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen ve Narlıca halkının büyük ilgi gösterdiği Mahalle Meclisi toplantısında Başkan Çağlayan, Narlıca’nin hakettiği hizmetleri yeni dönemde fazlasıyla alacağını ifade etti. Narlıcalılar ise Belediye Başkanı Neşet Çağlayan’a istek ve taleplerini ilettiler. Narlıca Mahalle Meclisine Ak Parti ilçe başkanı Mustafa Kaya, Belediye Başkan yardımcıları ve Belediye Birim Müdürleri de katıldı.

   NARLICA’NIN SORUNLARINI VE EKSİKLERİNİ BİLİYORUM

 Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Narlıca’ya AK Parti’de ilçe başkanlığı dönemlerinden bu yana sürekli geldiklerini belirterek, Narlıca için geçmişte içme suyu projeleri ile birlikte farklı projeler konusunda ön çalışmalarımız bulunuyor. Bizler Narlıca’nın sorunlarını ve eksikliklerini gayet iyi biliyoruz. Bu eksikliklerin en hızlı şekilde ortadan kaldırılması için uğraş vereceğiz dedi. Başkan Çağlayan, Narlıca’nın coğrafi olarak merkeze en uzak bir mahalle olmasına rağmen, bizim için hizmet noktasında, kalbimizde her zaman en yakınlarda yer alan bir mahallemiz diyerek, AK Parti kurulduğundan bu yana Narlıca Ak Parti’ye ziyadesiyle destek vermiş, birinci yapmış bir mahallemiz dedi. Çağlayan, mahalle meclislerinin kendilerinin konuşacağı bir platformdan ziyade vatandaşların sorunlarını ve beklentilerini dile getireceği bir platform. Mahalle meclisleri sorunların olabildiğince konuşulduğu bir alan. Biz de vatandaşlarımızın daha çok konuşmasından yana.

 

GEÇİŞ SÜRECİNİ SAĞLIKLI ATLATTIK

Başkan Çağlayan, 30 Mart yerel seçimlerinden sonra yeni bir dönemin başladığını hatırlatarak, belde belediyelerin alışagelmiş bazı özellkleri olduğunu ancak 30 Marttan sonra yeni bir dönemin başladığını hepimiz biliyoruz. Narlıca gerek Orhangazi, gerekse Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden daha çok hizmet alacak. Geçiş süreci sıkıntılı olabilir, ancak biz bu sıkıntıları en aza indirmek için uğraş veriyoruz. Biz bu geçiş sürecini şu ana kadar son derece başarılı geçirdik dedi.

    SULAMA SORUNLARINI ÇÖZECEĞİZ

 Narlıca’nın sulama ile ilgili sorunları olduğunu bildiğini belirten Çağlayan, bu konuda çeşitli çalışmalarımız var. Ancak yeterli değil. Yeni depolarla birlikte bu sorunun çözümünü bulacağız dedi. Arazi yolları ile ilgili sorunun her bölgenin sıkıntısı olduğunu da belirten Başkan Çağlayan, bu konuda da planlamalarımızı yapıyoruz. Yolları yapmak için çalışıyoruz diye konuştu.   

    KADASTRO ÇALIŞMASI YAPILACAK

 Daha sonra vatandaşlardan gelen soru ve talepleri dinleyen Çağlayan, kadastro konusunda sorunu olanlar ile ilgili gelen bir soruya ise bu konuda çalışmalarımızı başlatıyoruz. Kadastro çalışmaları başlatılacak. Bu konuda ilk uygulamanın yapılacağı yer Narlıca. Daha sonra Gedelek’te yapılacak bu kadasto işlemi dedi.

     HALI SAHA VE EV HANIMLARI İÇİN SATIŞ NOKTALARI

 Başkan Çağlayan, Narlıca’ya bir halı saha inşa edeceklerini belirterek, bu konuda yer tespiti çalışması yapıyoruz. Yol boyundaki yere bir halı saha planımız var. Ayrıca yine aynı alana yapacağımız bir nokta ile ev hanımlarımızın evlerinde hazırladıkları satabilecekleri ve gelir elde edebilecekleri bir yer yapmayı planlıyoruz dedi. Her mahalleye eşit hizmet götüreceklerinin altını çizen Çağlayan, Orhangazi’deki bir mahallemizde ne varsa aynısı Narlıca’da, Paşapınar’da da diğer mahallelerimizde de olacak diye konuştu.

     BALIKÇILARIN SORUNLARI

 Başkan Çağlayan’ın konuşmasından sonra söz alan Narlıcalılar ise talep ve isteklerini başkan Çağlayan’a aktardılar. Çağlayan balıkçıların barınak sorunu ile ilgili bir soruya ise bu konuda Büyükşehir Belediyemizden bir yazı geldi. Bu yazı doğrultusunda Narlıca sahiline de bir balıkçı barınağı ve küçük bir iskele inşa edebiliriz. Narlıca’da bir çok insanımız balıkçılıkla geçimini sağlıyor. O yüzden bizler de bu sorunu yakından biliyoruz ve çözeceğiz dedi.

    MUSTAFA KAYA’DAN TEŞEKKÜR VE ÖVGÜ

 Daha sonra söz alan Ak Parti ilçe başkanı Mustafa Kaya, seçim propagandalarında verdikleri sözleri hızlı bir şekilde hayata geçirdiklerini belirterek, vatandaşlarımız da bunu görüyor ve bizim hakkımızı teslim ediyor dedi. Çağlayan’a teşekkür eden Mustafa Kaya, Belediye başkanımız çok gayretli bir şekilde çalışıyorlar. Bir sonraki seçimlerde huzurunuza geldiğimizde bizim size vaatte bulunmamıza gerek kalmayacak. Öyle hizmetler yapılacak ki 5 yıl sonra Orhangazi bize önceki dönemden daha büyük bir destek verecek dedi.

    VATANDAŞLARLA SOHBET ETTİLER

 Narlıca Mahalle meclisinin sonunda ise Başkan Çağlayan beraberindekilerle birlikte Narlıca mahallesindeki bir kahvehanede vatandaşlarla çay içip sohbet etti. Çağlayan kahvehaneleri de gezerek vatandaşlarla görüştü.

 

Diğer Haberler