Menu

MAHMUDİYE’DE ÇİLEK FESTİVALİ COŞKUSU

Yazdır / Tarih: 2017-08-11

Orhangazi Mahmudiye Çilek Festivali Mahmudiye Piknik Alanı’nda gerçekleştirildi. Kaymakam Dr.Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Murat Salman, Jandarma Komutanı Jand.Yzb.Ali Kamber, Ak Parti ilçe başkanı Mustafa Kaya, MHP ilçe başkanı Necati Güneş ve çok sayıda STK temsilcisi ile vatandaşın katıldığı 6.Çilek Festivali tarihi mehteran ekibinin festival alanına girişi ve kısa bir konseri ile başladı. Programda daha sonra Çilek üreticileri adına bir çiftçi konuşma yaptı. Üreticinin ardından kürsüye gelen Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Mahmudiye’nin artık bir çilek diyarı olduğunu belirterek, çileğin üretiminin ve üretim kalitesinin artırılması, çileğin tanıtımının yapılabilmesi için bizler de elimizden geleni yapıyoruz dedi. Neşet Çağlayan, buradaki üreticilerimizin hem arazi yolu hem de sulama göleti taleplerini önümüzdeki süreçte mutlaka yerine getireceğiz. Bu çalışmalar ile birlikte Mahmudiye çileğine daha fazla değer katmış olacağız diye konuştu. Festivalin amacının da çileğin tanıtımını en iyi şekilde yapmak olduğunu belirten Başkan Çağlayan, bu organizasyona katkı koyan herkese teşekkür ediyorum dedi. Programda daha sonra kürsüye gelen Kaymakam Dr.Yalçın Yılmaz, Mahmudiye çileğinin artık bir markaya dönüştüğünü belirterek, bu festival ile de bu markaya daha fazla değer katmak istiyoruz dedi.

PLAKET TAKDİMİ YAPILDI

Programda daha sonra geçmişte yapılan çilek festivali ve bu yıl ki festivale katkı sağlayan çilek üreticilerine protokol üyeleri tarafından plaket takdim edildi. Programda Balgöç Halkoyunları ekibi bir gösteri sahneledi. Büyükşehir Belediyesi Çalgıcı Mektebi ve karagöz hacıvat oyunları sonrasında festival farklı sanatçıların konserleri ile devam etti.

EN İYİ ÇİLEK BELİRLENDİ

Çilek Festivali kapsamında bir de en iyi çilek yarışması düzenlendi. 24 çilek üreticisinin katıldığı yarışmanın jüri üyeliklerini eski vali yardımcısı ve kaymakam Ferhat Baştürk, İlçe hakimi Gamze Salman, Ziraat mühendisleri Ahmet Özkul, Mustafa Akpınar yaptı. Jüri üyelerinin görünüş, tat bakımından incelenen çilekler arasında ilk 3’e girenler de belli oldu. Buna göre Çilek yarışmasında birinciliği bayan bir üretici Nesrin Özyiğit, ikinciliği Talip Demirel, üçüncülüğü ise Necip Özyiğit elde etti. Dereceye giren üreticilere ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Programda Orhangazi Belediyesi tarafından festivale katılanlara pilav, ayran ve çilek ikramında bulunuldu.

Detaylı Bilgi ve Fotoğraflar İçin Tıklayınız

 

Diğer Haberler