Menu

MALİŞEVA HEYETİ BELEDİYE ZİYARETİ (4)

Yazdır / Tarih: 2018-01-09

Orhangazi Belediyesi ile kardeş şehir olan Kosova’nın Malişeva Kenti’nden gelen heyet Belediye Başkanı Neşet Çağlayan’ı makamında ziyaret etti. Malişeva Belediye Başkanı Ragıp Begaj ile birlikte beraberinde Malişeva Milli Eğitim Müdürü, Orhangazi Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Karatosun, Bursa Kosova-Üsküp Türkleri Derneği Başkanı Recep Gündüz, Malişeva Belediyesi Kültür Müdürü ve diğer misafirleri ağırlayan Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan Kosova ile Türkiye’nin kardeşliğinin asırlar öncesine dayandığını, bundan sonraki nesillere de bu dostluk ve kardeşliği aktarmak istediklerini ifade etti.

KARDEŞ HEYETİ AĞIRLAMAKTAN DOLAYI MUTLUYUZ

Ziyarette konuşan Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Kardeş şehir Malişeva’dan gelen misafirleri Orhangazi’de ağırlamaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, Orhangazi Belediyesi ve Malişeva Belediyesi süreç içinde hem kültürel işbirliğinin yanı sıra, bu kardeşlik bağlarını daha geniş alanlara yayacaktır. Burası Malişeva Belediyesi’nin bir şubesi olarak düşünebilirler, bizler de Malişeva’yı aynı görüyoruz. Şehircilik alanında yapılan çalışmalar konusunda iki kent arasında da istişareler sürecek. Bizim orada bir hatıramızın olması için Orhangazi Belediyesi olarak orada yapılacak herhangi bir çalışmaya makine ekipman desteği de vermeyi düşünüyoruz. Bundan sonraki adımlarımızın daha somut olmasını arzu ediyor buna göre çalışma yapacağız ve gayret içinde olacağız dedi.

RAGIP BEGAJ; BU İŞBİRLİĞİNİ GELECEK NESİLLERE AKTARMALIYIZ

Ziyarette söz alan Malişeva Belediye Başkanı Ragıp Begaj ise Türkiye ile Kosova arasındaki kardeşliğin asırlar öncesine dayandığını belirterek, burada olmaktan dolayı şükranlarımı sunuyorum. Bize kapılarını açan bizimle birlikte olan bir belediyede olmaktan dolayı mutluyum dedi. Ragıp Begaj, biz yarın öbürgün bu makamlarda olamayabiliriz. Ama gençlerin bu işbirliği ve ilişkilerini sürdürmelerini istiyorum. Gelecek nesillere bu kardeşliği aktarmaları gerekiyor diye konuşarak, özellikle eğitim alanında yeni gelişim üzerinde çalışıyoruz. Bu anlamda Türkiye’den ve Orhangazi’den alacağımız destek bizler için çok önemli. Kardeş şehir Kültürel ve eğitim alanındaki işbirliğinin sanayi alanında da yapılmasını diliyorum. Savaştan sonra Türkiye ile ilişkilerimiz daha da arttı. Öğrenci alışverişlerimiz oldu. Bu bağlamda Türkiye ve Kosova arasında çeşitli bağlar yaratıldı ve bu bağlar kuvvetlendirildi dedi. Ziyarette Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Malişeva Belediye Başkanı Ragıp Begaj’a bir tablo hediye etti. Malişeva Belediye Başkanı Ragıp Begaj ise Başkan Çağlayan Malişeva belediyesinin bir plaketini takdim etti.

Diğer Haberler