MART AYI BELEDİYE MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Yazdır / Tarih: 2019-03-07

2019 yılı Mart ayı ve mevcut belediye döneminin son meclis toplantısı Belediye Başkanı Neşet Çağlayan başkanlığında yapıldı. 28 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerde göreve gelen Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ve Meclis üyelerinin dönemin son meclis toplantısında 2 ek gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Meclis toplantısı öncesinde kısa bir değerlendirme yapan Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, mevcut belediye yönetimi ve meclisin geride kalan 5 yıllık dönemde 517 adet meclis kararına imza attığını belirterek, bu kararlar esnasında kimi zaman birbirimize muhalif olduk, kimi zaman ortak kararlar aldık. Ama aldığımız her kararda hepimizin amacı ilçemize hizmet etmekti. 5 yıl boyunca Orhangazi'ye en güzel hizmeti sunmaya çalışan meclisimize ilçe halkım adına teşekkürlerimi sunuyorum dedi. Son meclis toplantısı öncesinde Demokrat Parti ve AKP'li Şenol Yelbey, satışları söz konusu olan Yeniköy ve Üreğil ile Hürriyet Mahallesindeki arsalar ile ilgili daha önce alınan satış kararlarının iptali ile ilgili meclise önerge sundular. Verilen her iki önerge de Mecliste AK Partili meclis üyelerinin oyları ile reddedilirken, önergelere DP grubu ve Şenol Yelbey kabul oyu kullandı. Mecliste daha sonra iki ayrı İmar düzenlemesi ile ilgili komisyon kararları onaydan geçti.