Menu

MAYIS AYI BELEDİYE MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

Yazdır / Tarih: 2018-05-03

Orhangazi Belediyesi’nin Mayıs Ayı Belediye Meclis toplantısı Neşet Çağlayan başkanlığında yapıldı.

Milletvekili aday adaylarına başarı

Meclis toplantısı öncesinde 24 haziran seçimleri ile ilgili bir değerlendirmede bulunan Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili genel seçimlerinin ülkeye hayırlar getirmesi temennisinde bulunarak, farklı siyasi partilerden ilçemizde bir çok kişi milletvekili aday adayı oldu. Siyasi görüş ve parti ayırt etmeksizin hizmet gönüllüsü olarak bu yola çıkan tüm aday adaylarına başarılar diliyorum. Umarım her siyasi partiden seçilebilecekleri sıralamalardan yer bulabilirler dedi.

Komisyon seçimleri yapıldı

Orhangazi Belediyesi’nin Mayıs ayı meclis toplantısında daha sonra bazı komisyonların seçimleri yapıldı. Yapılan seçimler sonrasında Hukuk Komisyonuna Bekir Aydın, Mine Kurtiş, Murat Çetin, Zehra Höçük ve Hüseyin Cevizlidere, Sosyal Faaliyetler ve Festival Komisyonuna Cemal Karagüzel, Selahattin Çelik, Meryem Arslan, İlhan Kılıç ve Süleyman Yaşa, Sağlık Komisyonuna İlhan Kılıç, Fikret Nogal, Turgay Peker, Hasan Budak ve Aslı Demirel, Çevre Komisyonuna Halil Kurtulmuş, Mine Kurtiş, F.Zehra Höçük, Meryem Arslan ve Senay Kurtçu Babaoğlu, Ulaştırma Komisyonuna ise Hasan Budak, Bekir Aydın, Turgay Peker, İlhan Kılıç ve Osman Levent Sarıoğlu seçildi.

Burhan Baltacı’nın ismi suni çim sahaya verildi

Mayıs ayı meclis toplantısında daha sonra Orhangazi’de Göl Spor Tesislerinde yeni inşa edilen Suni Çim Sahaya Trafik kazasında hayatını kaybeden merhum eski futbolcu Burhan Baltacı’nın ismini verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Mali Yılı kesin hesabı görüşüldü

Mecliste daha sonra 2017 yılı Mali Yılı Kesin hesabı görüşüldü. Bu maddede belediyenin 2017 mali yılı sonunda 271 milyon 522 bin TL ziraat bankası vezne hesabında, çeşitli bankalarda da 25 milyon 765 bin TL olmak üzere toplamda 297 milyon 479 bin TL banka mevcudu olarak 2018 yılına aktarılmış olarak görüşülüp karara bağlanmak üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Fatih Mahallesine sınır değişikliği

Mayıs ayı meclis toplantısında daha sonra Fatih Mahallesinin sınır değişikliği ile ilgili gündem maddesi görüşüldü. Bu maddeye göre Çeltikçi mahallesi sınırlarında yer alan ancak Fatih Mahallesine daha yakın olan bazı bölgelerin Fatih Mahallesi’ne dahil edilmesi görüşülüp karara bağlanmak üzere İmar Komisyonuna havale edildi.

Yeniköy’de Orhangazi’ye vizyon katacak proje

Orhangazi Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısında ayrıca muhtelif yerlerde bulunan bazı taşınmaz malların satışı ile ilgili olarak belediye başkanı Neşet Çağlayan’a yetki verilmesi konusu görüşüldü. Bu maddede muhalefet eden DP Meclis grubuna yanıt veren Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, satışı yapılacak olan yerlerin büyük bir çoğunluğu 1,5 m2, 4 m2 gibi ufak parçalar. Bunlar revizyon planı yapılırken hak sahiplerine geçmesi gereken yerler. Burada vatandaşların mağduriyetini gidermek için bu satışları hak sahiplerine yapmak için böyle bir yetki alıyoruz dedi. Çağlayan bunun yanı sıra Yeniköy Bölgesinde daha önce konut alanı olarak plan düzenlemesini yaptıkları alanda bulunan Belediyeye ait arsaların da satışı için yetki aldıklarını belirterek, bu konuda 3 alternatifimiz var. Ya kat karşılığı, ya hasılat paylaşımı yada satış. Bu üç yoldan hangisi belediyemiz çıkarları için olacaksa bunu uygulayacağız dedi. Çağlayan, muhalefetin itirazı üzerine Orhangazi’de imar düzenlemesi yapılan Yeniköy bölgesindeki arsanın Orhangazi’ye büyük vizyon katacağını buna itiraz etmek yerine destek olmalarını bekleyeceğini belirterek, bunu da anlamak güç dedi.

Araç parkına 19 yeni iş makinesi alınıyor

Mayıs meclisinde daha sonra Orhangazi Belediyesi bünyesine kazandırılmak üzere 4 adet Beko Loder (kazıcı-yükleyici), 1 Adet Loder (yükleyici), 1 adet greyder, 10 adet kombi tipi araç, 1 adet Kamyonet, ve 2 adet de cenaze aracı olmak üzere toplamda 19 adet iş makinesi ve aracın alımının yapılarak 2018 yılı bütçesinin T cetveline eklenmesi maddesi onaydan geçti. Bu maddede yine itiraz eden muhalefet grubuna yanıt veren başkan Çağlayan, muhalefetin belediyeye kazandırılacak olan yeni iş makinelerine de muhalefet etmesini anlayamadığını ifade etti. Mayıs meclisinde ayrıca iş makinelerinin alımı ile ilgili olarak en fazla 4 milyon İller bankası kredisi kullanılması konusu da oy çokluğu ile kabul edildi. Mecliste Memur boş kadro değişikliği oy birliği ile meclisten geçti.

İki parka şehitlerin ismi verildi

Meclis toplantısında ayrıca Hürriyet Mahallesi Ertuğrul Gazi caddesi üzerindeki parka mahalle sakinlerinden gelen talep ile Şehit Hüseyin Uslu ismi verilirken yine Arapzade Mahallesi Fındıklı Hamzalı yolu kesişmesindeki parka da Şehit Polis Abdülhamit Kaya Parkı verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Plan Değişikliği ile arsa okul arsasına dahil edildi

Mayıs ayı meclis toplantısında daha sonra Eski hastane yerinde yapılan yeni okul binasının yanında bulunan bir arsanın okul arsasına dahil edilmesi ile ilgili madde imar komisyonuna havale edildi.

 

Diğer Haberler