Menu

MAYIS AYI BELEDİYE MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Yazdır / Tarih: 2017-05-05

Orhangazi Belediyesi’nin Mayıs ayı meclis toplantısı Belediye Başkanı Neşet Çağlayan’ın başkanlığında yapıldı. Mayıs ayı belediye meclis toplantısında 4 Mayıs Orhangazi’ye gelen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Orhangazi’ye gelişi ile ilgili bir sunum yapıldı. Gazeteci Muharrem Değirmen’in kısa sunumun ardından Belediye Meclisinin bazı komisyonlarının seçimleri yapıldı. Yapılan açık oylama sonrasında Hukuk Komisyonuna Bekir Aydın, F.Zehra Höçük, Murat Çetin, Mine Kurtiş ve Aslı Demirel seçildi. Sosyal Faaliyetler ve Festival Komisyonuna Cemal Karagüzel, Selahattin Çelik, Meryem Arslan, Fikret Nogal ve Hüseyin Cevizlidere seçilirken, Sağlık Komisyonuna İlhan Kılıç, Hasan Budak, Turgay Peker, Halil Kurtulmuş ve Şenay Kurtçu Babaoğlu seçildi. Çevre komisyonuna Serkan Ateş, Mehmet Şahin, Fikret Nogal, İlhan Kılıç ve Süleyman Yaşa seçilirken, Ulaştırma Komisyonuna Selahattin Çelik, Hasan Budak, Bekir Aydın, Halil Kurtulmuş, Osman Levent Sarıoğlu seçildi.

ŞEHİDİN İSMİ PARKTA YAŞATILACAK

Mayıs ayı meclis toplantısında daha sonra 2017 yılı Evsel Katı Atık Toplama ve Taşıma Hizmetleri tarife bedelleri plan ve bütçe komisyonuna, 2016 Mali Yılı Kesin Hesabı Plan ve Bütçe Komisyonuna sevkedilirken, Endüstri Meslek Lisesi yakınlarında yeniden inşa edilen Parka ise Aralık Ayında El Bab’da şehit düşen Binbaşı Bülent Albayrak’ın isminin verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

TOKİ İÇİN YENİ ARSA

Mayıs ayı meclis toplantısında yeni mezarlık yanında hazineye ait 58 bin m2’lik bir arsanın TOKİ tarafından konut yapılabilmesi için plan değişikliği yapılması imar komisyonuna havale edilirken, Köy Statüsünden mahalle statüsüne dönüşen yerleşim yerlerine bazı şartların yerine getirilmesi koşulu ile inşaat ruhsatı verilmesi ile ilgili madde görüşülmek üzere imar komisyonuna havale edildi. Mülkiyeti Orhangazi Belediyesi’ne ait olan Öğretmen Eyüp Topçu Anadolu Lisesi altında bulunan bir arsanın Milli Eğitim müdürlüğüne devri ile ilgili de meclis maddesi meclisin oy birliği ile kabul edilirken, Arapzade ve Camikebir mahallesinde bazı imar değişiklikleri de imar komisyonuna görüşülmek üzere havale edildi.

Detaylı Bilgi ve Fotoğraflar İçin Tıklayınız

Diğer Haberler