MEKKE'NİN FETHİ İÇİN MUHTEŞEM PROGRAM

Yazdır / Tarih: 2017-01-02

Orhangazi Belediyesi, Mekke’nin Fethi nedeniyle bir program düzenledi. Mekke’nin Fethi’nin 1386.yılı nedeniyle Sakallı Tesisleri’nde düzenlenen geceye Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Ak Parti ilçe başkanı Mustafa Kaya, Emniyet Müdürü Ramiz Erçetin, çok sayıda STK temsilcisi ile birlikte vatandaşlar katıldı. Sakallı Tesisleri’ni hınca hınç dolduran vatandaşlar Dursun Ali Erzincanlı’nın okuduğu şiirleri ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Cami imamı ve Dünya Kuran-ı Kerim Okuma Şampiyonu Mehmet Bilir’in okuduğu kuran-ı kerimleri dinledi. Programın açılışı Mehmet Bilir’in kuran-ı kerim tilaveti ile başlarken, ardından mikrofona gelen Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Mekke’nin Fethi programını 24 yıl önce Orhangazi’de Milli Gençlik Vakfı Orhangazi Başkanlığı görevinde bugün IHH Orhangazi temsilciliği yapan Mücahit Hatipoğlu ile birlikte düzenlediğini belirterek, 24 yıl sonra bu kez belediye başkanı olarak böyle bir program düzenlemenin mutluluğunu yaşıyorum dedi. Çağlayan, konuşmasında Orhangazi’nin yaşadığı salon sorununa da vurgu yaparak, salon dolup taştı, bir çok vatandaşımız ayakta. Ayakta kalan hemşehrilerimizden özür diliyorum. Bu vesile ile Kültür Merkezi ile bu meselenin Orhangazi’de çözüleceğini de belirtmek isterim dedi. Çağlayan, Mekke’nin Fethi kutlu olsun diyerek konuşmasını tamamladı. Konuşmanın ardından sahneye gelen Dursun Ali Erzincanlı şiirleri ile geceye damga vurdu. Dursun Ali Erzincanlı’nın Bedrin Aslanları şiiri ile finalde okuduğu Ömer Halis Demir’i anlatan 30 Kuş şiiri salonu dolduranları gözyaşlarına boğdu. Gece sonunda belediye başkanı Neşet Çağlayan, Ak Parti ilçe başkanı Mustafa Kaya ile birlikte Dursun Ali Erzincanlı’ya plaket ve çiçek takdim etti.