Menu

MEME KANSERİ FARKINDALIK GÜNÜNDE SEMİNER

Yazdır / Tarih: 2018-10-30

Orhangazi Belediyesi, İlçe Sağlık Müdürlüğü 1-31 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Meme Kanseri’nden Korunma ve Farkındalık Haftası nedeniyle bayanlara yönelik Meme Kanseri Belirtileri, Teşhis ve Korunma yolları ile ilgili bir konferans düzenlendi. Kaymakam Dr.Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Bursa İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Esma Kuzhan, Başkan yardımcısı Yunuz Arslan, Hastane Başhekimi Dr.Mehmet Petriçli, ve çok sayıda davetlinin katıldığı programda Cumhuriyet Alanında Farkındalık Haftası nedeniyle oluşturulan durağın açılışı yapıldı.

Meme Kanseri belirtileri anlatıldı

Program öncesinde Farkındalık Haftası görselleri ile süslenen durağın açılışı yapıldıktan sonra Hanımlar Lokali’nde Meme Kanseri, Belirtileri, Erken Teşhis, korunma yolları ve tedavisi konusunda Bursa Onkoloji Hastanesi Doktoru Uygar Düzci bir konferans düzenledi. Program öncesinde Bursa İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanı Esma Kuzhan programlar ile ilgili bilgi verdi. Programda konuşan Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, böylesine sosyal ve hayati bir projenin ortağı olmaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek, tüm katılımcılara emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum dedi. Op.Dr.Uygar Düzci kadınlara yönelik yaptığı sunumda ise Kişinin memesini tanıyarak normalin dışındaki değişiklikleri fark etmesi, kendi kendine muayene yapabilmesi, meme kanserinde erken teşhisin önemi, teşhis ve tedavisi ile ilgili bilgiler aktardı.

LOGO YERE İŞLENDİ

Program sonrasında Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ve diğer davetliler Hanımlar Lokali girişine pembe kurdele logosunu yere işledikten sonra günün önemine ilişkin gökyüzüne balonlar salındı. 

Detaylı Bilgi ve Fotoğraflar İçin Tıklayınız

Diğer Haberler