Menu

MESLEKİ EĞİTİM KURSLARI PROTOKOL İMZALANDI

Yazdır / Tarih: 2015-12-16

Orhangazi Belediyesi, Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ve BUSMEK ile birlikte İnsanların meslek sahibi olmaları için planlanan Mesleki Eğitim Kursları için atılım yapıyor. Orhangazi Belediyesi, Orhangazi’de Gaz Altı Kaynak, Argon Kaynak ve CNC-Freze Programlama kursları açmak için Endüstri Meslek Lisesi ve BUSMEK ile üçlü bir protokol imzaladı.

 

EĞİTİM YILI SONUNA KADAR DEVAM EDECEK

Mesleki Eğitim Programı için Belediye Başkanı Neşet Çağlayan’ın makamında bir protokol imzalandı. Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Erol Türkyılmaz ve BUSMEK Orhangazi Müdürü Murat Kocabey’in katıldığı protokol töreninde eğitim programı ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, 3 branş, Gaz Altı, Argon Kaynağı ve CNC-Freze Programlama kursları açılacağını belirterek, bu 3 branşta 11 ayrı kurs ile 200 kursiyere ulaşmayı hedefliyoruz dedi. Başkan Çağlayan, Belediye olarak eğitime her alanda destek olduklarını hatırlatarak, mesleki eğitim konusunda da böyle bir çalışma yürüteceğiz dedi.

 

KURSLAR EML ATÖLYELERİNDE VERİLECEK

Orhangazi Belediyesi, EML ve BUSMEK arasında imzalanan protokole göre Orhangazi Belediyesi eğitim masraflarının tamamını karşılayacak. 11 kurs programı boyunca ise kurslar Endüstri Meslek Lisesi atölye ve laboratuarlarında verilecek. Kurs bitiminde ise Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikaları eğitimi tamamlayan kursiyerlere verilecek.

 

MESLEKİ YETERLİLİK ŞARTI VAR

Kurslar ile ilgili değerlendirme yapan BUSMEK Orhangazi Müdürü Murat Kocabey Busmek olarak 2016 yılı itibari ile mesleki yeterlilik sertifikasının zorunluluğunu bilen firmalar ve alakalı işe alım müdürleri ile çalışmalarını uyum içerisinden bir çalışma yürüttüklerini belirterek, “İşimiz eğitim, gücümüz insan hedefimiz istihdam” sloganı ile kursların ön hazırlık aşamalarını, gerekli protokolleri hazırlayıp eğitime hazır hale gelmiştir. Bu tür işbirliği ile yapılacak kurslar ile çok sayıda insana eğitim vermeyi hedefliyoruz dedi.

 

Diğer Haberler