Menu

Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Yönetimi Ziyaret

Yazdır / Tarih: 2015-03-27

 

  Orhangazi Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Erol Türkyılmaz, Müdür Yardımcısı Salih Ağrak ve Okul Aile Birliği Başkanı Orhan Serdar ile birlikte Belediye Başkanı Neşet Çağlayan’ı makamında ziyaret etti 

    BAŞKAN’DAN OKULA TAM DESTEK

Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Türkyılmaz, ziyarette okulun ihtiyaçlarının listelendiği dosyayı Başkan Çağlayan’a verip destek istedi. Henüz listeyi okumadan “Eğitimde eksik istemiyoruz. Tamamına evet” cevabı veren Başkan Çağlayan, listeye göz geçirdikten sonra da “Aslında ihtiyaçların bir kısmıyla ilgili hazırlık çalışmalarımız var zaten. Diğerleriyle ilgili de en kısa sürede çalışma yapılacak” yanıtını verdi.

   İŞSİZLER İÇİN İŞBİRLİĞİ

 Ziyarette Orhangazi için önemli bir karar alındı. Erol Türkyılmaz, Orhangazi’de işsiz gençler olduğunu söyleyerek Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nin meslek edindirme kursları açmak için yeterlilik sahibi olduğunu söyledi. Türkyılmaz, Belediye işbirliğinde kurslar açılabileceğini ve 2-3 ay sürecek eğitimlerden sonra kursları tamamlayanlara Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilebileceğini söyledi. Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ise, meslek edindirme kurslarının açılması için çalışma başlatılmasını isteyerek, “Orhangazi sanayi açısından gelişmiş bir ilçe. Özellikle CNC ve gaz altı kaynak kurslarını tamamlayan gençlerin sertifikalarıyla birlikte sanayi kuruluşlarında iş sahibi olabileceğini düşünüyorum. Böylece işsizliğin en aza inmesi de sağlanmış olacaktır. Orhangazi için önemli olan projenin en kısa sürede hayata geçmesi sağlanacak” dedi.

 

 

Diğer Haberler