Menu

MEVLANA VUSLAT ANMA GECESİ DÜZENLENDİ

Yazdır / Tarih: 2015-12-16

 

Orhangazi Belediyesi, Hz.Mevlana’nın 742.Vuslat Yılı nedeniyle Mevlana’yı anma gecesi düzenledi. Sakallı Tesisleri’nde gerçekleştirilen ve Kaymakam Dr.Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Askerlik Şubesi Başkanı Per.Ütğm Gökhan Su, AK Parti ilçe başkanı Mustafa Kaya, Belediye Başkan yardımcıları, meclis üyeleri, Sivil Toplum Örgüt Temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı Mevlana’yı anma gecesi Kuran-ı Kerim Okuma Dünya Şampiyonu Mustafa Özcan Güneşdoğdu’nun okuduğu Kuran-ı Kerim ziyafeti ile başlayan  gecede şiirler ve İlahiler okundu.

 

ÇAĞLAYAN: ÜLKEMİZİN MEVLANA HOŞGÖRÜSÜNE İHTİYACI VAR

Gecede Mustafa Özcan Güneşdoğdu’nun ilahi konseri büyük beğeni topladı. Belediye Başkanı Neşet Çağlayan gecede yaptığı konuşmada tüm ülkenin Hz.Mevlana hoşgörüsüne ihtiyacı olduğunu belirterek, böylesine özel bir gecede Mustafa Özcan Güneşdoğdu gibi bir ustayı ağırlamaktan da büyük mutluluk duyuyoruz dedi. Hz.Mevlana’yı bilmenin, anlamanın önemini bugünlerde çok daha iyi anlıyoruz diye konuşan Çağlayan, Hz.Mevlana ne diyor; Aynı dili konuşanlar değil, birbirini anlayanlar ancak anlaşabilirler. Birbirini anlayanlar burada bu salonu doldurmuşlar. İnşallah birbirimizi anlama duygumuzun bütün ülkenin sathı mahaline ve tüm müslüman alemine yayılması için dua ediyoruz dedi. Diyarbakır’da şehit olan 3 polis için de başsağlığı dileklerini sunan başkan Çağlayan, mevlam onların makamlarını zaten müjdelemiş. Ben ailelerine, yakınlarına ve tüm Türk milletine başsağlığı diliyorum dedi.

 

ÇOCUKLARLA BİRLİKTE İLAHİ

Mustafa Özcan Güneşdoğdu’nun ilahi konseri ile devam eden gecede, usta ilahi sanatçısı Güneşdoğdu salonda bulunan çocukları sahneye çıkararak bir ilahisini çocuklarla birlikte okuması büyük alkış aldı. Gece Güneşdoğdu’nun yaptığı dua ile tamamlanırken, gecenin sonun Kaymakam Dr.Yalçın Yılmaz ünlü sanatçıya çiçek, belediye başkanı Neşet Çağlayan ise bir çini tabak hediye etti.  

 

 

Diğer Haberler