Menu

MİLLİ MÜCADELEDE ORHANGAZİ FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI

Yazdır / Tarih: 2018-09-10

Gazeteci Muharrem Değirmen tarafından hazırlanan Milli Mücadelede Orhangazi konutlu fotoğraf sergisi Tarihi Orhangazi Hamamı Bahçesinde açıldı. Açılışa Ak Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık, Kaymakam Dr. Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Cumhuriyet Başsavcısı Yasin Coşkun, siyasi partiler, STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Açılış sonrasında protokol üyeleri sergiyi gezip bilgi aldı.

Sergi açılışından sonra Kurtuluş yıllarına ait belge ve fotoğrafların yer aldığı sergi ile ilgili Muharrem Değirmen protokol üyelerine bilgi aktardı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Muharrem Değirmen, Cumhuriyet Meydanında açılan 18. Fotoğraf Sergisinde ilk defa bu güne kadar yayınlanmamış Orhangazi ile ilgili kuruluşa ait birçok Osmanlıca belge sergide yer aldı. Sergimizin en özel bölümü ise Orhangazili Kuvveyi Milliye Gazisi Refik Atay’a ait özel eşyaları İstiklal Savaşı Madalyası ve beraatı gibi özel objelerde sergilenirken bu türlü etkinliklerin yapılmasında her zaman destekleri olan Kaymakam Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Avrasya Etnografya Vakfı Başkanı Mansur Destereci’ye teşekkürlerini sundu.

Detaylı Bilgi ve Fotoğraflar İçin Tıklayınız

Diğer Haberler