Menu

Minik Öğrenciler Gökyüzündeki Özgürlüğün Keyfini Çıkarttı

Yazdır / Tarih: 2024-03-04

Orhangazi Belediyesi ve Orhangazi Kent Konseyi çalışmalarını sürdürüyor. Belediye ve Kent Konseyi, bu çerçevede Kaymakamlık, Milli Eğitim İlçe Müdürlüğü ve Havacılık Derneği ortaklığında bir çalışma yürütüyor. "Gökyüzünde Özgürlük Var" adı verilen proje kapsamında, uzak mahallelerdeki (köylerdeki) öğrenciler Sosyal Gelişim Merkezi'ndeki atölyelerde faaliyetlerde bulunuyor. Proje vesilesiyle Orhangazi Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Belediye Başkanı Bekir Aydın, Kent Konseyi Başkanı Şinasi Kaya ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Emel Dede öğrencilerle bir araya geldi. Buluşmada öğrencilerle vakit geçirilerek öğle yemeği ikramında bulunuldu.

Havacılık Atölyesi'nde; simülatörde Cessna 182 eğitim uçağının kalkış inişi, RC Model Uçak simülatörü, sanal gerçeklik uygulamaları,

Ahşap Atölyesi'nde; lazer kesimden maket uçak yapımı, anahtarlık yapımı, çeşitli bibloların imalatı,

Seramik Atölyesi'nde; kupa, kalemlik gibi çeşitli hediyelik eşya ürünlerinin imalatı gibi etkinliklere katılan köy okullarındaki öğrencilere, bu atölyelerde kurs gören lise öğrencileri eşlik ederek yardımcı oldu. Usta çırak etkileşimine atıfta bulunularak, abi/abla kardeş ilişkisi içerisinde yapılan ürünler günün anısına kendilerine hediye edildi.

Tam gün süren etkinlikte; geçtiğimiz hafta Salı günü Gedelek, Gemiç, Karsak, Çarşamba günü Sölöz, Akharem, Yeni Sölöz, Gürle, Paşapınar, Heceler, Gölyaka, Dutluca ve Narlıca, Perşembe günü Çakırlı, Keramet, Mahmudiye, Cuma günü Yeniköy, Cihanköy, Ortaköy, Üreğil mahallelerindeki öğrenciler ağırlandı.

Farklı bir deneyim yaşayan öğrencilerin oldukça keyif aldıkları görüldü.

Diğer Haberler