Menu

MOBESE ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR

Yazdır / Tarih: 2016-12-13

MOBESE başlıyor

Orhangazi’de daha önce alt yapı çalışmaları Orhangazi Belediyesi tarafından yapılan ve üst yapı çalışmaları da Türkiye genelinde bir çok nokta ile birlikte ihalesi yapılan ve ihalesi Aselsan tarafından alınan MOBESE üst yapı çalışmaları başlıyor. MOBESE sisteminin kamera ve diğer üst yapı çalışmalarını yapacak olan yüklenici firma yetkilileri Orhangazi’ye gelerek kameraların yerleştirileceği bölgeler ile ilgili tespit çalışması yaptı. Firmanın önümüzdeki günlerde üst yapı çalışmalarına başlayacağı açıklandı.

Kazıları daha önce Orhangazi Belediyesi tarafından yapılan MOBESE sistemi için Savuna Sanayi Müsteşarlığı Türkiye genelinde yapılacak yeni MOBESE sistemleri için yapılan ihale kapsamında Orhangazi’deki MOBESE sisteminin de ihalesi yapılmıştı. Türkiye genelinde belli kentlerde yapılacak olan MOBESE sisteminin ihalesini ise Aselsan aldı.

GÜZERGAH VE NOKTALARIN TESPİTİ YAPILDI

Orhangazi Belediyesi tarafından daha önceden altyapı çalışmaları tamamlanan Orhangazi Kent Güvenlik yönetim sisteminin üst yapısını tefriş edecek ve sistemi devreye alacak olan Aselsan firması ilçemizde daha önceden noktaları belirlenen güzergahlarda kurulum çalışmaları öncesi Bursa Emniyet Müdürlüğü, Orhangazi ilçe Emniyet Müdürlüğü ve Yüklenici firma sorumluları ile birlikte yer teslim işlemlerini tamamlayarak üst yapının kurulum süreci resmen başlamış oldu.

TEKNİK ALTYAPI NASIL OLACAK?

İlce geneli 20 noktayaya kurulacak olan mobese kameralarının 16’si bölge izleme, 4 noktası plaka takip sistemini oluşturuyor. Çalışmalar kapsamında 20 farklı noktaya yaklaşık 60 kamera takılması planlanıyor.

ÇAĞLAYAN;  KENTİN GÜVENLİĞİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR YATIRIM

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, daha önce Emniyet Müdürlüğü ile imzalanan protokol gereği MOBESE sisteminin alt yapısının Orhangazi Belediyesi tarafından yapıldığını belirterek, şehrimizin güvenliği için MOBESE sistemimizi de önümüzdeki süreçte kurmuş olacağız. Üstlenici firmamıza yer teslimlerini gerçekleştirdik. Firma önümüzdeki günlerde çalışmalarına başlayacak dedi. Orhangazi’de özellikle kent kimliğini kazandırabilmek için yoğun bir çalışma içinde olduklarını da belirten Çağlayan, Kent Güvenliği için son derece önemli olan MOBESE yatırımı da kent kimliğinin kazandırılması ile ilgili tamamlayıcı bir çalışma olacak dedi.

 

 

Diğer Haberler