Menu

MOBESE ÇALIŞMALARI DİREK VE KAMERA MONTAJLARI İLE BAŞLADI

Yazdır / Tarih: 2017-02-22

                Orhangazi’de daha önce alt yapı çalışmaları Orhangazi Belediyesi tarafından tamamlanan ve üst yapı, direk, montaj ve kamera çalışmaları işinin Savunma Bakanlığı tarafından ihale edilen MOBESE sistemi ile ilgili çalışmalar başladı.

               Savunma Bakanlığının Türkiye’nin bir çok şehri için yaptığı ihaleye dahil edilen Orhangazi’nin yüklenici firması, Orhangazi’de MOBESE çalışmalarını başlattı. Firma, öncelikle şehrin 15 farklı noktasında kamera direk ve elektrik hat çekme işlemlerini yapacak. Bu çalışmanın ardından ise direklerin kamera sistemi yerleştirilecek. Bu çalışmaların 1 ay içinde tamamlanması planlanıyor. Orhangazi bu çalışmaların ardından bahar dönemi ile birlikte MOBESE sistemini kullanmaya başlayacak. 

                Orhangazi’de ORKENT köprüsünün bulunduğu noktada başlayan MOBESE çalışmalarını belediye başkanı Neşet Çağlayan, Başkan yardımcıları ve Emniyet Müdürü Ramiz Erçetin ile birlikte inceledi. Firma yetkililerinden bilgi alan başkan Çağlayan, MOBESE sisteminin kuruluşu ile ilgili de teknik bilgi aldı.

            Belediye Başkanı Neşet Çağlayan sistemin hayata geçirilmesi ile birlikte 20 noktada 60 kamera ile hizmet vereceğini belirterek, bunların içinde 5 kırmızı ışık ihlali sistemi, 3 plaka tespit sistemi, 1 hız ihlali sistemi ve 13 güvenlik kamera sistemi yer alacak dedi.

Detaylı Bilgi ve Fotoğraflar İçin Tıklayınız

Diğer Haberler