Menu

Moliere’in Cimrisi Orhangazililerle Buluştu.

Yazdır / Tarih: 2023-01-07

Fransız yazar Moliere’in ünlü tiyatro eseri Cimri Orhangazi’ye geldi. Tiyatro Oyunu

İnegöl Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları tarafından sahnelendi. Orhangazi Kültür ve Gençlik Merkezinde ücretsiz olarak tiyatro severlerle buluşan oyun Orhangazililer tarafından büyük ilgi ile karşılandı. Tiyatro eserini Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın, eşi Kıymet Aydın,  Devlet Hastanesi Başhekimi Ferit Alaybeyoğlu ve çok sayıda Orhangazili tiyatro sever izledi.

Orhangazi Belediyesi kültürel çalışmalarına devam ediyor. Yıl içerisinde birçok kültürel etkinliğe ev sahipliği yapan Orhangazi Belediyesi, Orhangazi Kültür ve Gençlik Merkezinin faaliyete geçmesi ile kültürel çalışmalarına hız kattı. Orhangazi Belediyesi bu kapsamda geçtiğimiz Cumartesi akşamı Ünlü Fransız yazar Moliere’in en tanınmış tiyatro eseri olan Cimriyi Orhangazili tiyatro severlerin beğenisine sundu. 13 yaş Üzeri tiyatro severler için uygun olan tiyatro oyunu, 7 Ocak Cumartesi günü saat 19.30’da Orhangazi Kültür ve Gençlik Merkezi’nde sahnelendi. İnegöl Belediyesi Şehir tiyatrosu oyuncuları tarafından sahneye koyulan oyun, Orhangazili tiyatro severler tarafından büyük ilgi ile karşılandı. Tiyatro eseri isminden de anlaşılacağı gibi cimrilik konusunu komik bir dille ele alıyor. Moliere’in komedi türündeki tiyatro eseri Cimri Orhangazililer tarafından ücretsiz olarak izlendi.

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın yaptığı açıklamada, İnşallah ilerleyen aylarda da cimri gibi dünyaca ünlü eserlerle hemşehrilerimizi buluşturacağız, diyerek sözlerini “ cimri uzun yıllar lise edebiyat derslerinde okutulan bir tiyatro eseri olduğu için ülkemizde büyük kesimler tarafından bilinir. Tiyatro oyununa hemşehrilerimiz büyük ilgi gösterdi. Bizlerde bundan elbetteki çok mutlu olduk. İnşallah ilerleyen aylarda kültür merkezimizde değişik alanlardaki birçok organizasyonlarla Orhangazili dostlarımızla buluşacağız.“ şeklinde sürdürdü. Başkan Aydın açıklamasına “ evet hep birlikte eğlenerek gerçekten çok güzel bir gece geçirdik. Emeği geçen bütün mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.“ ifadeleriyle son verdi.

Diğer Haberler