NEBEVİ MİRASTAN DÜNYAMIZA MESAJLAR PANELİNE YOĞUN İLGİ

Yazdır / Tarih: 2017-02-27

Orhangazi Belediyesi ile IHH Orhangazi Şubesi tarafından düzenlenen ve Muhammed Emin Yıldırım’ın konuşmacı olarak katıldığı Nebevi Mirastan Dünyamıza Mesajlar konulu panel Sakallı Tesislerinde yapıldı. Kaymakam Dr.Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, IHH Orhangazi ve Bursa şubesi yöneticileri ile birlikte Siyasiler ve çok sayıda vatandaşın katıldığı panelde Muhammed Emin Yıldırım Hz.Muhammet (S.A.V) döneminden günümüze mesajları anlattı. Muhammed Emin Yıldırım’dan önce konuşma yapan IHH Orhangazi Şube Başkanı Mücahit Hatipoğlu, bu tür etkinliklerde kendilerine destek olan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti. Daha sonra söz alan Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Belediyenin asli görevlerinden birisinin de bu tür sosyal ve kültürel etkinlikler olduğunu belirterek, bu noktada biz de üzerimize düşeni yapmanın sevinci içindeyiz. Böylesine önemli ve özel programa destek olmaktan da son derece mutluyuz dedi. Daha sonra söz alan IHH Bursa Şube Başkan yardımcısı Burhan Sayılgan, özellikle yetime sahip çıkılmasının önemine vurgu yaptı. Sayılgan IHH olarak Türkiye genelinde 100 bin, Bursa şubesi olarak da 5 bin yetime sahip çıktıklarını, herkesin özellikle yetimlere sahip çıkması gerektiğini vurguladı.

5 “U” KAVRAMI

Programda daha sonra kürsüye gelen Muhammed Emin Yıldırım, Nebevi Mirastan Dünyamıza mesajlar konusunda bir sunum gerçekleştirdi. Nebevi Mirastan Dünyamıza Mesajları 5 U başlığında toplayan Muhammed Emin Yıldırım, Ulum (ilimler), Uhuvvet (Kardeşlik), Umut, Usul ve Ufuk başlıkları altında Peygamber Efendimizin hayatından kesitler sunarak 5 U mesajını katılımcılara anlattı. Salonu dolduran vatandaşlara Ulum (ilimler), Uhuvvet (Kardeşlik), Umut, Usul ve Ufuk ile ilgili örnekler veren Muhammed Emin Yıldırım, müslüman toplumun ufkunun geniş olması, güçlü olması ve geleceğe her zaman ümitle bakması gerektiğine vurgu yaptı. Panel sonunda Kaymakam Yılmaz ve Belediye Başkanı Çağlayan, Yıldırım’a bir de çini tabak hediye etti.