NİHAT HATİPOĞLU’NDAN SÜRPRİZ ZİYARET

Yazdır / Tarih: 2016-11-10

Türkiye’nin en önemli ilahiyatçılarından Prof.Dr.Nihat Hatipoğlu, Orhangazi’ye gelerek Süleyman Şah Anadolu İmam Hatip Lisesini ziyaret etti. Burada Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Karatosun, Okul Müdürü Cüneyt Vardar tarafından ağırlanan Nihat Hatipoğlu, Okul toplantı salonunda İmam Hatip Öğrencilerine sunum yaptı.

İMAM HATİPLİNİN ÖNÜ KESİLMEMELİ

Prof.Dr. Nihat Hatipoğlu Süleyman Şah Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde toplantı salonunda öğrencilere sunum yapan Nihat Hatipoğlu, imam hatiplerin önemine vurgu yaptı. Nihat Hatipoğlu, 1970’li yıllarda Türkiye’de İmam Hatip Lisesi mezunlarının ilahiyata dahi giremediğini belirterek, şükür ki bugün İmam Hatip Liselilerin önü artık açık dedi. İmam Hatip Liselerinin sadece imam, müezzin yetiştiren kurumlar olmadığını vurgulayan Nihat Hatipoğlu, gördüğünüz gibi ülkemizde imam hatip mezunu Başbakan, Cumhurbaşkanı, Bürokrat, bakan ve milletvekilleri var. Yarın sizler de aynı mevkilere gelmek için çağa ayak uydurarak kendinizi geliştirmeniz gerekli dedi. Belediye Başkanı Neşet Çağlayan’ın daveti ile Orhangazi’ye gelen Nihat Hatipoğlu, okul çıkışında öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra Orhangazi’den ayrıldı.