Menu

OBAK Afet Farkındalık Eğitimlerine Alitekin ve Orhangazi Ortaokuluyla devam etti

Yazdır / Tarih: 2023-05-08

Orhangazi Belediyesi afet farkındalık eğitimlerini ara vermeden sürdürüyor. Orhangazi Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi OBAK bu kapsamda Alitekin ve Orhangazi ortaokuluyla afet farkındalık ve tahliye eğitimlerine devam etti. Eğitimlerde 1500 öğrenciye ulaşıldı.

 

Orhangazi Belediyesi yoğun çalışma temposunu sürdürüyor. Orhangazi Belediyesi bu bağlamda afet farkındalık ve tahliye eğitimlerine devam ediyor. OBAK Ekibi Bu defa eğitimlerini Alitekin ve Orhangazi ortaokulunda gerçekleştirdi. 1500 öğrenci ile bir araya gelen OBAK ekibi Öğrencilere afet konusunda ayrıntılı bilgi verdi. Eğitim afet öncesi, afet anı ve afet sonrasını kapsadı. Eğitim esnasında Öğrencilerle tahliye çalışması da yapıldı. Eğitim sonrasında Her zaman olduğu gibi çok sayıda öğrenci OBAK’a gönüllü olmak istediklerini belirtti.

 

Orhangazi Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi 3 yıldan bu yana yapılan çalışmalar sonucunda hem eğitim bağlamında, hem de teknik donanım açısından Orhangazi‘de ya da Türkiye’nin herhangi bir yerinde yaşanabilecek afetlere karşı hazır hale getirildi. Orhangazi Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi OBAK 6 Şubat tarihinde yaşanan Kahramanmaraş depreminin ardından deprem bölgesine giderek Arama Kurtarma çalışmalarına katıldı. Orhangazi Belediyesi talep doğrultusunda İlçe ve çevre il ve ilçelerde bulunan kurum ve kuruluş bünyelerinde afet farkındalık eğitimlerini ilerleyen günlerde de sürdürecek.

Diğer Haberler