Menu

OBAK Afet Farkındalık Eğitimleriyle Çakırlı ve Üreğil İlkokullarında

Yazdır / Tarih: 2023-05-02

Orhangazi Belediyesi Afet Farkındalık Eğitimlerini sürdürüyor. Orhangazi Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi OBAK bu çerçevede Çakırlı ve Üreğil İlkokullarında öğrencilerle buluştu. Ekipler öğrencilere afet farkındalık ve tahliye eğitimi verdi.  Eğitimlerde 135 öğrenci yer aldı.

Orhangazi Belediyesi çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Orhangazi Belediyesi bu kapsamda afet eğitimlerini sürdürüyor. OBAK ekibinin yeni adresi Çakırlı ve Üreğil Mahalleleri oldu. Mahalle İlkokullarında öğrencilerle bir araya gelen OBAK ekibi çocuklara afet konusunda ayrıntılı bilgi verdi. Eğitim afet öncesi, afet anı ve afet sonrasını kapsadı.  Eğitime küçük öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Eğitim sonrasında çok sayıda İlkokul öğrencisi OBAK’a gönüllü olmak istediklerini belirtti.

Orhangazi Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi 3 yıldan bu yana yapılan çalışmalar sonucunda hem eğitim bağlamında, hem de teknik donanım açısından Orhangazi‘de ya da Türkiye’nin herhangi bir yerinde yaşanabilecek afetlere karşı hazır hale getirildi. Orhangazi Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi OBAK 6 Şubat tarihinde yaşanan Kahramanmaraş depreminin ardından deprem bölgesine giderek Arama Kurtarma çalışmalarına katıldı. Orhangazi Belediyesi talep doğrultusunda ilçe ve çevre il ve ilçelerde bulunan kurum ve kuruluş bünyelerinde afet farkındalık eğitimlerini ilerleyen günlerde de sürdürecek.

Diğer Haberler