OBAK Afet Farkındalık Eğitimleriyle İlkokul Öğrencilerinin Yanında

Yazdır / Tarih: 2023-04-23

Orhangazi Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi OBAK afet eğitimlerini sürdürüyor. OBAK bu çerçevede Örnekköy ve Gülle Mahalleleri İlkokulları öğrencileri ile bir araya geldi. Ekipler tarafından öğrencilere afet farkındalık ve tahliye eğitimi verildi. Eğitimlerde 120 öğrenci yer aldı. Eğitim afet öncesi, afet anı ve afet sonrasını kapsadı. Afet farkındalık eğitimini Belediye personeli ve OBAK grup lideri Arif Yıldız gerçekleştirdi.

Orhangazi Belediyesi deprem gerçeği günlük hayatımızın bir parçasıdır diyerek çalışmalarına devam ediyor. Orhangazi Belediyesi bu kapsamda talep eden kurum ve kuruluşlarda afet farkındalık eğitimlerini sürdürüyor. Belediye bünyesinde bulunan ve Belediye çalışanlarından oluşan Orhangazi Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi tarafından verilen eğitimler Örnekköy ve Gülle Mahalleleri İlkokullarında gerçekleştirildi. Eğitim çalışmasına 120 öğrenci katıldı.  Afet Farkındalık Eğitim Çalışması afet öncesinde, afet sırasında ve afet sonrasında yapılması gerekilen konuları kapsadı. Eğitime küçük öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Eğitim sonrasında çok sayıda İlkokul öğrencisi OBAK’a gönüllü olmak istediklerini belirtti.  Orhangazi Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi 3 yıldan bu yana yapılan çalışmalar sonucunda hem eğitim bağlamında, hem de teknik donanım açısından Orhangazi‘de ya da Türkiye’nin herhangi bir yerinde yaşanabilecek afetlere karşı hazır hale getirildi. Orhangazi Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi OBAK 6 Şubat tarihinde yaşanan Kahramanmaraş depreminin ardından deprem bölgesine giderek Arama Kurtarma çalışmalarına katıldı. Orhangazi Belediyesi talep doğrultusunda İlçe ve çevre il ve ilçelerde bulunan kurum ve kuruluş bünyelerinde afet farkındalık eğitimlerini ilerleyen günlerde de sürdürecek.