Menu

OBAK AKREDİTASYON EĞİTİMLERİNE DEVAM EDİYOR

Yazdır / Tarih: 2024-04-30

Orhangazi Belediyesi bünyesinde kurulan Orhangazi Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (OBAK), "Akreditasyon Eğitimlerine" hız verdi.

Orhangazi Belediyesi 30 gönüllü çalışanından oluşan ekibi, doğal afetlerde hızla sahaya ulaşıp can kurtarmak için acil yardım ve arama kurtarma eğitimleri almaya başladı. Bursa İl AFAD Müdürlüğü bünyesindeki uzman eğitmenler tarafından verilen teorik ve uygulamalı eğitimler, AFAD yerleşkelerinde ve Orhangazi de oluşturulan eğitim alanlarında devam ediyor.

Eğitimler için 30 kişiden oluşan OBAK Ekibi, bir hafta süren eğitimlerde Tahliye ve Tahliye Türleri, Sahaya Giriş Süreci Teknikleri ve Destek Sistemleri, Kurtarma Aracı ve Kurtarmada Kullanılan Malzemeler, Olay Yeri Yönetimi, Bina Yapı Sistemleri ve İşaretleme, Ekip Oluşumu ve Organizasyon eğitimlerini alarak ilk eğitimlerini bitirdi.  "Hafif Arama Kurtarma" eğitimine devam edecek olan ekip, bu süreçte afet alanında nasıl davranılacağını, nasıl kurtarma yapılacağını, personel araç ve alan güvenliğinin nasıl sağlanacağını, enkaza girme ve enkaz kaldırma eğitimlerini de alıyor.

OBAK Ekibi eğitimlerin sonunda sınava girecek ve İçişleri Bakanlığının akreditasyon sertifikasını alacak. Sertifika OBAK ekibini ulusal kurtarma ekiplerinden biri haline getirecek. OBAK, doğal afetlerde arama kurtarma ve ilk yardım çalışmalarına profesyonel ekiplerle birlikte katılabilecek.

OBAK Ekibi eğitimlerine de ara vermeden devam ediyor.

Eğitimler hakkında konuşan Orhangazi Belediyesi Kentsel Arama Kurtarma ekip lideri Arif Yıldız, “2021 yılında kurduğumuz ekibimiz kurulduğu gün itibari ile eğitimlerine başladı. AFAD’ın akreditasyon sistemine girmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Dedi.  Hafif kurtarma düzeyinde akredite olacaklarını söyleyen Yıldız, “Ekip arkadaşlarımıza, girecekleri sınava ve aynı zamanda operasyonel olarak kullanabilecekleri her türlü bilgiyi ve eğitimleri veriyoruz. ‘Arama kurtarmada kullanılan teknikleri, enkaza yaklaşım prosedürlerini öğretiyoruz. Sonuç olarak bu eğitimler hem ekibimizin akreditasyon sürecini başarıyla tamamlamalarını hem de operasyonel olarak hazır olmalarını sağlayacak. ” diye konuştu.

OBAK ekibinin en önemli sınavını 6 Şubatta Kahramanmaraş’ta ki çalışmalarda verdiğini söyleyen ekip lideri Arif Yıldız “AFAD’dan aldığımız eğitimlerle onların tecrübelerini ekibimizin yetenek ve öğrendikleri ile birlikte harmanlayarak afet alanlarında daha çok insanın hayatını kurtarmak istiyoruz.” dedi.

Diğer Haberler