Menu

OBAK Depremin Yıl dönümünde Görev Başında

Yazdır / Tarih: 2024-02-06

Orhangazi Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (OBAK), çalışmalarını sürdürüyor. Arama kurtarma ekibi bu çerçevede Kahramanmaraş depreminin birinci yıl dönümünde vatandaşları bilgilendirdi. OBAK, Cumhuriyet Meydanı’nda bir stant açarak afet ve depremde nasıl davranılması gerektiği, arama kurtarma faaliyetleri ve deprem sonrası yapılması gerekenler konularında bilgi vererek vatandaşlara broşür dağıttı. Arama kurtarma ekibi aynı zamanda farkındalık oluşturmak adına Kahramanmaraş depremleri sırasında kendi kurtarma faaliyetlerinden oluşan fotoğrafları sergiledi.

Başarılı arama kurtarma ekibi OBAK, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve birçok ili etkileyen depremlerin ardından bölgeye giden ilk ekiplerden biri olarak dikkat çekti.  OBAK, depremlerin sonrasında gönüllü ekibiyle depremzedelere yardım ederek enkaz altında kalan üç vatandaşı sağ olarak kurtarıp, çalışmaları sırasında bulduğu içinde döviz ve altınlar olan çantayı sahibine teslim ederek görevini yerine getirdi.

Belediye Başkanı Aydın OBAK standını ziyareti sırasında yaptığı açıklamada “ depremin yaraları devletimiz tarafından sarılmaya çalışılıyor. Bizlerde Orhangazi Belediyesi olarak olası afetlere karşı tetikte duruyoruz. Arama kurtarma ekibimiz bu çerçevede çalışmalarını sürdürüyor.“ dedi. Aydın sözlerine "Depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Deprem gerçeğini unutmamalı ve her zaman hazırlıklı olmalıyız” ifadelerini kullanarak son verdi.

Diğer Haberler