Menu

OBAK Gönüllü Kabulüne Başladı

Yazdır / Tarih: 2023-03-31

Orhangazi Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi OBAK Gönüllü kabulüne başladı. 15 yaşını doldurmuş kadın ve erkekler başvuru yapabilecek. Başvuru formları Orhangazi Belediyesinin giriş katında bulunan beyaz masadan temin edinile bilinecek.

Orhangazi Belediyesi çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Orhangazi Belediyesi bu kapsamda afetler konusunda bir adım daha atıyor. Artık Orhangazi Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi OBAK’a gönüllü olarak katılına bilinecek. Katılım Temel gönüllülük ve destek eğitimi gönüllüleri olarak iki kategoride yapılıyor. Başvuru için kadın ve erkek bütün adaylardan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları, temel gönüllülük için 15 yaşı doldurmuş, destek eğitimlerine katılmak için ise 18 yaşını doldurmuş olmak şartları aranıyor. Başvurular Orhangazi Belediyesi giriş katında bulunan Beyaz Masada yapılıyor.

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Belediye Başkanı Aydın açıklamasında, Artık Orhangazi Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi çok daha güçlü olacak, diyerek sözlerine “ Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren, Ülkemiz deprem Ülkesidir deyip, Orhangazimiz deprem bölgesidir diyerek Orhangazi Belediyesi Arama Kurtarma Ekibimiz OBAK’ı sürekli geliştirerek hem eğitim açısından, hem de teknik donanım bağlamında güçlendirdik. Bu çalışmalarımızın faydalarını da gördük. Arama Kurtarma Ekibimiz Kahramanmaraş merkezli büyük depremde gerçekten faydalı İşlere imza attı.“ Şeklinde sürdürdü. Başkan Aydın açıklamasına “ Şimdi bu konuda bir adım daha atıyoruz. Arama Kurtarma Ekibimiz OBAK’ı Orhangazili kardeşlerimizin katılımıyla, gönüllülük esasına dayalı geliştiriyoruz. Bütün gençlerimizi, bütün hemşehrilerimizi katılmaya davet ediyorum.“ cümleleriyle son verdi.

Diğer Haberler