OBAK ’tan Belediye Personeline Afet Eğitimi

Yazdır / Tarih: 2023-10-13

Orhangazi Belediyesi, personeline afet farkındalık eğitimi verdi. İnsan Kaynakları Müdürlüğü tarafından düzenlenen eğitimi, Orhangazi Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi OBAK’ın lideri ve AFAD gönüllü eğitmeni Arif Yıldız sundu. Eğitim, 13 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü vesilesiyle gerçekleştirildi. Eğitime Belediye birimlerinden personeller katıldı.

Afetten Korunmanın En Büyük Yolu Eğitimdir

Belediye Başkanı Bekir Aydın yaptığı açıklamada, Orhangazi’nin doğal afetlere karşı hassas coğrafi konumunu vurgulayarak, bu tür eğitimlerin önemine dikkat çekti. Aydın, belediye çalışanlarının afetlerle başa çıkma yeteneklerini artırmanın aynı zamanda topluma yardımcı olma fırsatı yaratacağını belirtti. Başkan Aydın sözlerine “ Orhangazi Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi OBAK’ ı göreve geldiğimiz günden itibaren hem eğitim hem de teknik açıdan geliştirerek olası tehlikelere hazır duruma getirdik.” İfadeleriyle son verdi.

Afet Konusu Geniş Şekilde Ele Alındı

Eğitim, Orhangazi Belediyesi konferans salonunda verildi. Eğitimde içerik olarak, depremin meydana gelme nedenleri, ülkedeki önceki depremler, depremin tehlikeleri, aile afete hazırlık planları, yapısal ve yapısal olmayan tehlikeler, sarsıntı sırasında nasıl davranılması gerektiği ve deprem sonrası alınması gereken önlemler yer aldı.

Orhangazi Belediyesi personeline yönelik eğitim çalışmalarını ilerleyen zamanlarda da devam ettirecek.