Menu

OBAK Yine İş Başında

Yazdır / Tarih: 2023-05-24

Orhangazi Belediyesi öğrencileri kapsayan afet farkındalık eğitimlerini sürdürüyor. Orhangazi Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi OBAK bu çerçevede Orhangazi İmam-Hatip Ortaokulu öğrencilerine eğitim verdi. Afet farkındalık ve tahliye eğitimi Orhangazi Kültür ve Gençlik Merkezinde gerçekleştirildi. Eğitime iki seans halinde 700 öğrenci katıldı.

Orhangazi Belediyesi çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Orhangazi Belediyesi bu bağlamda öğrencilere yönelik afet farkındalık ve tahliye eğitimlerini sürdürüyor. Arama kurtarma ekibi OBAK eğitimlerini bu kez Orhangazi İmam-Hatip Ortaokulu öğrencileri ile yaptı. Kültür ve Gençlik Merkezinde iki seans halinde gerçekleştirilen eğitimler sırasında 700 öğrenci ile bir araya gelen OBAK ekibi öğrencilere afet konusunda ayrıntılı bilgi verdi. Eğitim afet öncesi, afet anı ve afet sonrasını kapsadı. Eğitim esnasında öğrencilerle tahliye çalışması da uygulandı.

Orhangazi Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi 4 yıldır yapılan çalışmalar sonucunda hem eğitim bağlamında, hem de teknik donanım açısından Orhangazi de ya da Türkiye’nin herhangi bir yerinde yaşanabilecek afetlere karşı hazır hale getirildi. Ekip yalnızca Orhangazi de 8000 den fazla öğrenciye eğitim verdi. Orhangazi Belediyesi talep doğrultusunda ilçe ve çevre il ve ilçelerde bulunan kurum ve kuruluş bünyelerinde afet farkındalık eğitimlerine ilerleyen günlerde de devam edecek.

Diğer Haberler