Menu

OCAK AYI BELEDİYE MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Yazdır / Tarih: 2016-01-07

Orhangazi Belediyesi Ocak ayı Belediye Meclis toplantısını Neşet Çağlayan Başkanlığında gerçekleştirdi. Yılın ilk meclis toplantısında 15 madde görüşülerek karara bağlandı. Orhangazi Belediyesinin Ocak ayı meclis toplantısı Denetim Komisyonu üyelerinin gizli oyla seçilmesi ile başladı. Yapılan gizli oylama sonrasında Serkan Ateş, Selahattin Çelik, Halil Kurtulmuş, Meryem Arslan ve Aslı Demirel Denetim Komisyonu üyeliklerine seçildi.

TOKİ’YE YENİ SEMT PAZARI

Orhangazi Belediyesi’nin Ocak ayı meclis toplantısında 2016 yılı Evsel Katı Atıp Toplama Sefer Başı ücretlerinin belirlenmesi maddesi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. Mecliste TOKİ bölgesine yeni bir semt Pazaryeri kurulması ile ilgili madde de oy birliği ile İmar Komisyonuna havale edildi. Komisyonun onayı ile birlikte TOKİ’ye yeni bir semt pazarı yeri yapılacak.

DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ KURULUYOR

Orhangazi Belediyesi Ocak meclisinde 22016 yılı Sözleşmeli Personel Ücretlerinin Belirlenmesi Maliye Bakanlığının belirleyeceği alt sınırdan uygulanması kararlaştırıldı. Orhangazi Belediyesi yasa gereği Destek Hizmetleri Müdürlüğü Birimi Kurulması ve Müdürlük Kadrosu ihdas edilmesi de Ocak meclisinde oy birliği ile kabul edildi.

5 ADET DÜKKAN SATIŞTA

Orhangazi Belediyesi’nin ocak ayı meclisinde daha sonra imar plan düzenlemeleri yapılan bazı noktalar ile ilgili olarak Şehir Plancıları Odası Bursa Şubesi ve Mimarlar Odası Bursa Şubesi’nin itiraz ettiği bazı hususların düzeltilmesi talebi İmar Komisyonuna havale edildi. Orhangazi belediyesi yılın ilk meclis toplantısında ise Yalova Caddesi üzerinde bulunan Belediye İş Hanı altında bulunan 5 adet dükkanın satış yetkisinin encümene verilmesi maddesi de görüşülerek karara bağlandı. Buna göre adı geçen dükkanların satışı için Belediye Meclisi, encümene yetki verdi. Kentsel Servis Alanı’nda bulunan Hürriyet Mahallesi’ndeki bir benzin istasyonunun akaryakıt, LPG ve Servis İstasyonu olarak plan değişikliğinin yapılması da İmar Komisyonuna havale edildi. Yılın ilk meclisi Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğü’nün yönetmeliğinde yer alan 36.maddenin kaldırılması ile ilgili madde de oy birliği ile kabul edildi.

 

Diğer Haberler