Menu

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON SEMİNERİ

Yazdır / Tarih: 2016-03-01

Orhangazi Belediyesi ve İlim Yayma Cemiyeti Orhangazi Şubesinin ortaklaşa düzenlediği sınav öncesi moral semineri renkli görüntülere sahne oldu. Seminere Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Belediye Başkan Yardımcısı Necmettin Şahin, İlim Yayma Cemiyeti Orhangazi Şube Başkanı İbrahim Gül ve Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Karatosun katıldı. 12. Sınıf öğrencilerine yönelik sınav öncesi moral seminerinde konuşmacı olarak Fatih Abadi öğrencilere sınav öncesi komik anlatımları ile bilgiler verdi. Seminer öncesi İlim Yayma Cemiyeti Orhangazi Şubesi Başkanı İbrahim Gül , “Saygı değer davetliler, Sevgili öğrenciler, Belediyemizin katkılarıyla İlim Yayma Cemiyeti Orhangazi Şubesi olarak düzenlediğimiz programa hoş geldiniz. İlim Yayma Cemiyeti’nin ülkemizde 60 yılı aşan bir mazisi var. İlçemizde ise 1,5 yıl önce bir grup gönül insanının en hayırlısı insanlara en faydalı olanıdır. Temel inancından kurulan İlim Yayma Cemiyeti genelde halkımızın özelde gençlerimizin hizmetine sunulmuştur. İlim Yayma Cemiyeti ismiyle müsemma olmak üzere kurulduğu her il ve ilçede eğitim faaliyetleriyle yakından ilgilenmiş, Ülkemizde çeşitli kademelerinde yönetim görevi almış önemli şahsiyetler bu teşkilatın destek ve katkılarıyla veya sağladığı imkânlarla yetişmiştir. Çünkü 60 yılı aşkın zamandır lise ve yüksek öğretim öğrencilerine yurt, ev ve burs imkânıyla iaşe ve barınma ihtiyaçlarını gidermiştir. Özellikle hemen hepsi halkın destek ve katkılarıyla kurulan imam hatip okullarına arsa ve bina olarak öğrencilerine ise eğitim ihtiyaçlarında önemli yardımlarda bulunmuştur.

 

İlçemizde Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak hizmet veren okulun mülkiyeti de İlim Yayma Cemiyetine aittir. Kurulduğu günden beri destek ve katkıları da hala devam etmektedir. Milli, manevi değerli referans alan İlim Yayma Cemiyeti Milletimizin huzur ve mutluluğu, Ülkemizin kalkınması için mevcut vezuat çerçevesinde dini, ilim, ahlaki, hukuki, iktisadi birçok alanda hizmet vermektedir. Ana gayesi eğitim alanında gençlerimize destek ve imkan sağlamak olan İlim Yayma Cemiyeti ilçemizde üniversite imtihanına girecek gençlerimizi biraz olsun rahatlatmak, stresten kurtarmak, sıkıntılarını paylaşmak, onları anladığımızı hissettirmek üzere moral motivasyon programı düzenledik. Çünkü gençlerimiz bizim gözbebeğimiz, geleciğimiz, milletimizin umududur. Biz sizi anlamasak da, siz bizi anlamaya çalışın. Değerinizi bilin, Kıymetinizi görev ve sorumluluğunuzu önemseyiniz, ciddiye alınız. Bu programı vesile kılarak öğrencilerimize girecekleri imtihanlarda, bütün hayırlı niyet ve gayretlerinde başarılar dileriz.”dedi.

İlim Yayma Cemiyeti Orhangazi Şube Başkanı İbrahim Gül’ün konuşmasının ardından sahneye Fatih Abadi çıktı. Öğrenciler ile bir süre sohbet eden Adabi sınav hakkında ve gelecekleri hakkında bilgiler aktardı. Renkli görüntülere sahne olan program karşılıklı görüş alışverişinin ardından son buldu.

 

Detaylı Bilgi ve Fotoğraflar İçin Tıklayınız

Diğer Haberler