ÖĞRETMENLER GÜNÜNE ÖZEL BİR GECE

Yazdır / Tarih: 2018-11-26

Orhangazi Belediyesi ve Kent Konseyi Kadın Meclisi, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir gece düzenledi. Sakallı Tesislerinde gerçekleşen ve Kaymakam Dr.Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Karatosun, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve çok sayıda öğretmenin aileleri ile birlikte katıldıkları gecede programın açılış konuşmasını Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Habibe Sivri yaptı. Daha sonra kürsüye gelen İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Karatosun, Belediye başkanı Neşet Çağlayan’a düzenlenen gece için teşekkür ederek, Orhangazi Belediyemizin eğitime verdiği katkılar her zaman bizlerin sıkça dile getirdiği bir husustur. Böyle bir günde öğretmenlerimiz için düzenlenen bu gece de bizleri memnun etmiştir dedi. Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ise Hz.Ali’nin Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum sözüne atıfla başladığı konuşmasında bizler öğretmenlerimiz için ne yapılsa az görüyoruz. Öğretmenlerimiz, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın geleceğe en iyi şekilde hazırlanmaları noktasında en önemli varlıklarımız. Bizler de öğretmenlerimizin her zaman yanında olma gayreti içinde olduk dedi. Kaymakam Dr.Yalçın Yılmaz ise Orhangazi’de 900’ün üzerinde öğretmen görev yaptığını belirterek, tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum dedi. Programda daha sonra Şehit babası ve emekli öğretmen İlhan Özçelik ile emekli öğretmen İsmail Hakkı Yıldız, kendilerine ait şiirleri okudular. Programda daha sonra kendi yazdığı makale ile ödül alan öğretmen Mehmet Sıddık Büyükyıldız Yeryüzü Öğretmenleri isimli eserini okuduktan sonra öğretmenler Büyükşehir Belediyesi Çalgıcı Mektebi grubunun şarkıları ile eğlenceli bir gece yaşadılar.