OKUL BAHÇELERİ İÇİN HAYDİ KUŞLAR YUVAYA PROJESİ

Yazdır / Tarih: 2017-03-23

Orhangazi Saadet Öcalgiray Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi, okul bahçelerindeki ağaçlara yerleştirilmek üzere hazırladıkları 15 adet kuş yuvasını ağaçlara yerleştirdi. Orhangazi Belediyesi ile birlikte hazırlanan “Haydi Kuşlar Yuvaya” projesinin ilk etabında yapılan 15 adet kuş yuvaları Alitekin İlkokulu bahçesinde düzenlenen mini bir törenle ağaçlara asıldı. Beleidye Başkanı Neşet Çağlayan, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Karatosun, Şube Müdürleri ve Saadet Öcalgiray Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi müdürü ile öğrencilerinin katıldığı programda ilk olarak Alitekin Bahçesindeki ağaçlara yuvalar yerleştirildi. Diğer okullarda da devam edecek olan kuş yuvaları tüm ağaçlara yerleştirilecek. Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, böylesine bir projeye destek vermekten dolayı mutlu olduğunu belirterek, dünyamızın ekolojik dengesini korumak, dahası bunu yeni nesillerimize öğretmen ve bu bilinci aşılamak için son derece önemli bir proje dedi. Okul müdürü kuşların sağlıklı bir ekosistemin en önemli göstergeleri olduğunu belirterek ne yazık ki son yıllarda yaşam alanlarının bozulması ve daralması, kirlenme,ü aşırı ve usulsüz avlanmalarla bir çok kuş türü yok olmaktadır. Yeni ağaçlandırma sahalarında park ve yeşil alanlarda kuşların yuva yapma ortamları yetersiz olup, bu alanları kuş yuvaları ile desteklemek istedik. Bu kuş yuvalarının yapılmasındaki amaç biz insanların tabiatla uyumlu ve barışık olmamız, insan dışındaki diğer canlılara karşı sevgi duygusu içerisinde olmamızın gerektiği düşüncesinin öğrencilerimizin yüreklerinde yer etmesini sağlamaktır dedi.

ÇOCUKLARDAN BAŞKAN ÇAĞLAYAN’A BÜYÜK İLGİ

Alitekin bahçesinde gerçekleşen program esnasında minik öğrenciler Belediye Başkanı Neşet Çağlayan’ın etrafını sardı. Çocuklarla birlikte kuş yuvalarının yerleştirilme işlemlerini yapan başkan Çağlayan daha sonra çocuklarla bol bol fotoğraf çektirdi.