Menu

ÖMER DÖNGELOĞLU'NDAN HARİKA PROGRAM

Yazdır / Tarih: 2016-06-23

Orhangazi Belediyesi, Ramazan Ayı etkinlikleri devam ediyor. Ramazan sokağının kurulduğu Açıkhava Tiyatrosu bölgesindeki yürüyüş yolunda kurulan sahnede Ramazan Ayı etkinlikleri yapan Orhangazi Belediyesi, önceki akşam ünlü ilahiyatçı yazar Ömer Döngeloğlu’nu ağırladı. Belediye Başkan Vekili Serkan Ateş, Ak Parti ilçe başkanı Mustafa Kaya ve diğer protokol üyelerinin yanı sıra çok sayıda vatandaşın izlediği ve vatandaşların büyük ilgi gösterdiği Ömer Döngeloğlu Ramazan ayının önemi ve Ramazan Ayının 17.gününe ve programın yapıldığı güne denk gelen Bedir Savaşı’nı anlattı.

Ömer Döngeloğlu, Almanya’nın Sözde Ermeni soykırımını meclisinde kabul etmesine de tepki göstererek, 1965 yılına kadar Zencileri ikinci sınıf insan gören ve otobüslerde beyazların önünde oturmanlarını yasaklayan ABD ile 1945’li yıllara kadar zenci çocuklarını hayvanat bahçelerinde kafeslerde tutan Avrupa, Türkiye’ye asla insanlık dersi veremez dedi. Ömer Döngeloğlu, Müslümanlıkta ikilik asla olmadığını da belirterek, beyazın siyahtan, Arabın bir başka ırktan üstünlüğü olmadığını söyleyen bir peygamberin ümmetiyiz biz dedi.

Yaklaşık 1,5 saat sunum gerçekleştiren Ömer Döngeloğlu’na başkan vekili Serkan Ateş, Başkan yardımcısı Necmettin Şahin ve AK Parti ilçe başkanı Mustafa Kaya tarafından plaket ve çiçek takdim edildi. Programın son bölümünde ise şiir sanatçısı Ali Öztürk ile ilahi sanatçısı Burak Güç eserlerini seslendirdiler.

 

Detaylı Bilgi ve Fotoğraflar İçin Tıklayınız

Diğer Haberler