Organik Atık Üreten İşletmelere Çöp Bertaraf Edici Öğütücüler Zorunlu Olacak

Yazdır / Tarih: 2014-12-27

Orhangazi Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre; Bursa Büyükşehir Belediyesi 13 Kasım 2014 tarihli Meclis kararına göre; Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanları içerisinde yeni faaliyete geçecek lokanta, yemek fabrikaları, otel, motel, yemekhaneler, turistik yerler, tatil köyleri gibi organik atık üretim kapasitesi yüksek olan yerlerin açılma izin işlemlerinde organik atıkların öğütülerek bertaraf edilmesini sağlayan çöp öğütücü sistemin kurulması şartının aranacağı bildirildi.

KURULU İŞYERLERİNE BİR YIL SÜRE

Aynı Meclis kararına göre; çöp öğütücü sistem zorunluluğu daha önce kurulmuş olan organik atık üretim kapasitesi yüksek işyerleri içinde geçerli olacak. Önceden kurulmuş işyerlerine öğütücü sistem kurulması için bir yıl süre verildi. Bir yıl sonra denetim yapılacağı ve çöp öğütücü sistem kurulu olmayan işyerlerine cezai işlem uygulanacağı bildirildi.