Menu

Orhangazi Belediye Baskani Neset Çaglayan 3 Aralik Dünya Engelliler Günü Nedeniyle Bir Mesaj Yayimladi

Yazdır / Tarih: 2014-12-02

 

   Mesajinda, engellilik konusunu insan haklari sorunu olarak degerlendiren Baskan Neset Çaglayan engellilerin sorunlari için toplumsal duyarliliginin olmasi gerektigini ifade etti.

  Belediye Baskani Neset Çaglayan yayimladigi mesajinda, 3 Aralik Dünya Engelliler Günü dolayisiyla tüm engellilerin gününü kutladi. Çaglayan, insanin gözünün görmemesi, kulaginin duymamasi, kolunun olmamasinin bir eksiklik olmadigini söyledi. Neset Çaglayan, "Asil eksiklik vicdanlardaki eksikliktir. Engelliligi bir kader olarak görmeyen, bu alandaki her adimi cesaretle atan AK Parti, engellilikle ilgili son dönemde yaptigi açilimlarla büyük bir farkindalik olusturmustur. AK Parti iktidari olarak saglikta, egitimde, istihdamda, ulasimda önce engelliler dedi. Bir insani diger insandan üstün kilan onun yüregi, güzel ahlaki ve davranislaridir. Bizim için engelli kardesimizin engelsiz kardesimizden hiçbir farki yoktur. AK Parti iktidari döneminde devrim niteliginde uygulamalarla engelli vatandaslarin sikintilarini giderme konusunda büyük mesafeler harcandi. Birçok alanda ilk defa engellilerimize hizmetler sunulmustur. Engelli vatandaslarimiz da firsatta memnuniyetlerini dile getirmektedirler. 

           Belediye olarak Engellilerimizin her an yanindayiz

  Belediye Baskani Neset Çaglayan, Engelli Vatandaslarimiz ve ailelerinin yasamlarini daha kolaylastirmak için hükümetin yaptigi icraatlarin yani sira Belediye olarak da kendilerinin bu konuda bir çok çalisma yürüttüklerini belirterek, hem Orhangazi Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi araciligi ile hem de Sakatlar Dernegi ile koordineli bir sekilde engellilerimiz ve aileleri için farkli projeler gelistiriyoruz. Engelli vatandaslarimiz için çok sayida tekerlekli ve akülü araç çalismalarimiz oldu dedi.  Çaglayan alt yapi çalismalarinin da tamamlanmasi ile birlikte sehrin Engelli vatandaslarimiza fiziki anlamda da sehrin cadde ve sokaklarini düzenleme çalismalari yapacagiz dedi. Çaglayan Dünya Engelliler Günü´nün engelliler konusundaki bilinç ve hassasiyetin artmasina vesile olmasini temenni ediyorum. Bu vesileyle tüm engelli vatandaslarimizin gününü tebrik ediyorum" diyerek açiklamasini tamamladi. 

Diğer Haberler