Menu

Orhangazi Belediyesi 2014 Yilinin Son Belediye Meclis Toplantisini Gerçeklestirdi

Yazdır / Tarih: 2014-12-10

 

  Persembe günü yapilan Aralik ayi meclis toplantisinin ilk oturumunda görüsülerek çesitli komisyonlara havale edilen 5 madde için Neset Çaglayan baskanliginda toplanan meclis komisyonlardan gelen 5 maddeyi görüserek karara bagladi.

            FEN ISLERINDEN KÜLTÜR MÜDÜRLÜGÜNE ÖDENEK AKTARILDI

  Aralik ayi meclisinde görüsülen ve Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen Fen Isleri Müdürlügü bütçesinden, Kültür Müdürlügü bütçesine aktarilmasi istenen 1,5 milyon TL’lik ödenek maddesi ile ilgili madde komisyon raporu mecliste okundu. DP, MHP ve CHP’li meclis üyelerinin bütçe aktarimina karsi oy kullandigi madde, oy çoklugu ile kabul edildi. Daha sonraki gündem maddesinde ise bir arsa ile ilgili plan degisikligi oy birligi ile kabul edildi.

            GELIR TARIFELERINE YÜZDE 6 ZAM

  Orhangazi Belediyesi’nin Aralik ayi meclis toplantisinda ayrica Plan ve Bütçe Komisyonunda görüsülerek kabul edilen 2015 yili Gelir, Harç ve Vergi Tarifeleri tek tek okunarak yapilan degisiklikler onaylandi. Buna göre 2015 yili Gelir, Harç ve Vergi Tarifelerine ortalama yüzde 6 civarinda zam yapilirken, bazi gelirlerde indirime gidildi, bazi kalemler ise ücretsiz hale getirildi.

             ÇAKIRLI TERMAL TURIZM ALANINA ONAY

  Mecliste daha sonra Çakirli’da bulunan 110 bin m2’lik arsanin 62 bin m2’lik bölümünün Termal Turizm Alani, 20 bin m2’lik arazinin konut alani, 38 bin m2’lik alanin ise park ve yesil alan olarak plana islenmesi maddesi yine oy çoklugu ile kabul edildi.

             ADLIYE IÇIN LOJMAN, ANADOLU LISESI IÇIN SPOR ALANI PLANDA

  Aralik ayi meclisinin ikinci oturumunun son gündem maddesini ise daha önce de meclise gelen, Büyüksehir Meclisinde 1/25 bin ölçekli plana islenen, Orhangazi Belediyesince de 1/1000’lik plana islenmesi gereken TOKI bölgesinde daha önce konut alani olarak belirlenen arsanin bir bölümünün Adliye personeli için lojman alani, kalan bölümünün de Anadolu Lisesi’ne spor salonu alani yada okul bahçesi alani olarak plana islenmesi maddesi olusturdu. Bu madde meclsi üyelerinin oy çoklugu ile kabul edildi. 

Diğer Haberler