Menu

Orhangazi Belediyesi, 3 Aralik Engelliler Günü Nedeniyle Engelliler ve Engelli Ailelerine Özel Bir Gece Düzenledi

Yazdır / Tarih: 2014-12-04

 

   Kaymakam Mustafa Selman Yurdaer, Belediye Baskani Neset Çaglayan, Cumhuriyet Bassavcisi Fatih Karabacak, Garnizon Komutani Jand.Yzb.Ogün Demir, Emniyet Müdürü Ramazan Alici ve Askerlik Subesi Baskani Per.Ütgm. Gökhan Su ve Sakatlar Dernegi Orhangazi Sube Baskani Emrullah Akçay’in esleri ile birlikte katildigi gecede Engelliler protokol ve engelli aileleri ile birlikte gönüllerince bir gece yasadilar. Gecede konusan Belediye Baskani Neset Çaglayan engellilere yönelik bugüne kadar bir çok çalisma yaptiklarini, gelecekte bu çalismalari artirarak devam ettireceklerini ifade etti.  

  Orhangazi Belediyesi tarafindan 3 Aralik Engelliler Günü nedeniyle Engelliler ve Ailelerine Yönelik bir gece düzenlendi. Çinar Restoran’da düzenlenen ve ilçe protokolünün tam kadro katildigi gece sunumu yapan Adnan Atilla’nin duygusal bir söylemi ile basladi. Ardindan kürsüye gelen Sakatlar Dernegi Orhangazi Sube Baskani Emrullah Akçay, geceyi düzenleyen Orhangazi Belediye baskani Neset Çaglayan’a tesekkür etti. Engelliler olarak Orhangazi’de engelliler olarak bir çok olumlu çalismayla karsi karsiya olduklarini belirten Emrullah Akçay, Orhangazi’de artik istedigimiz sey cadde ve sokaklarin da bir an önce engellilere uygun hale getirilmesi dedi.  

 

           ÇAGLAYAN; HER ZAMAN YANLARINDAYIZ

  Daha sonra mikrofona gelen Belediye Baskani Neset Çaglayan, hem Ak Parti iktidarinin hem de Orhangazi Belediyesi olarak kendilerinin engelli vatandaslarimiz ve onlarin ailelerine yönelik sosyal bir çok proje gelistirdiklerini belirterek, bugüne kadar her zaman engellilerimizin ve ailelerinin yaninda olduk. Onlarin her taleplerini karsilamaya, onlarin her ihtiyaçlarini gidermeye çalistik dedi. Neset Çaglayan, Orhangazi’de alt yapi çalismalarinin tamamlanmasi ile birlikte cadde ve kaldirimlari da engelli vatandaslarimizin en iyi sekilde kullanabilecekleri hale getireceklerini de belirterek, engelliler gününü bir kutlama olarak degil de, biraz da sorunlarimizin ortaya konmasi, bunlarin çözümlerin ortaya konmasi gereken bir gündür. Sunu ifade etmek gerekir ki, sizlerin günlük hayatini kolaylastirmak, sikintilarinizi bertaraf etmek, en azindan bu noktadaki yaralariniza biraz merhem olabilmek bizlerin asli görevleri içinde. Özellikle devam eden alt yapi çalismalarindan dolayi bozulan yollarimizin sadece engellilerimiz için degil, bütün Orhangazi halki için de engel teskil ettiginin de farkindayiz. Ama hayirlisi ile yüzdük yüzdük kuyruguna geldik. Insallah kisa bir zaman sonra sehrin sokaklarinin tertemiz olacagi, asfalti ve kaldirimlariyla rahat kullanilabilecegi bir dönemimiz var. Bu konuda projelerimiz hazirlandi. Evlere su verme baglantisi bittikten sonra asfaltimizla beraber kaldirimlarimizi da yapacagiz. Engelliler Koordinasyon merkezimizle birlikte bir çok sikintinizin gidericisi olmaya çalisiyoruz. Biz bu konuda çok hassasiz. Sorunlarinizi biliyoruz. Bu sorunlarin çözümünde ugrasiyoruz. Gerek engelli parki, gerek tekerlekli sandalye teminleri noktasinda çalismalarin bir kismini ifade ediyor. Bizce aslolan bizlerin sizlerle bir arada olmamiz. Kendilerini sizin yerinize koyup sizinle beraber ayni seyleri düsünmek daha önemli diye düsünüyorum. O yüzden bugün burada sizlerle beraber ayni çati altinda olmaktan dolayi mutluyum dedi. Baskan Çaglayan’in konusmasinin ardindan Sakatlar Dernegi Baskani Emrullah Akçay Baskan Çaglayan’a tesekkür plaketi takdim etti. Engelliler adina da bir engelli ailesi, Baskan Çaglayan’in esi Zöhre Çaglayan’a bir çiçek takdim etti.  

           KAYMAKAM YURDAER; ENGELLILERIN YASAMINI KOLAYLASTIRMALIYIZ

  Baskan Çaglayan’dan sonra konusan Kaymakam Mustafa Selman Yurdaer idareciler olarak kendilerinin engellilerin ve onlarin ailelerinin yasamlarini kolaylastiracak her türlü tedbiri almak zorunda olduklarini belirterek, böyle bir gecede engelliler ve aileleri ile birlikte olmaktan dolayi mutluyuz dedi. Kaymakam bir çok ilçede görev yaptigini belirterek, engelliler ile ilgili bu kadar etkili çalismalarin yapildigi bir baska ilçe görmedim. Sakatlar Dernegi’nin etkinlikler çok yerinde ve önemli. Bu çalismalarda belediyenin ve baskan Çaglayan’in büyük katkilari var. Bu konuda her birini kutluyorum dedi. Sakatlar Dernegi Baskani Emrullah Akçay Kaymakam Mustafa Selman Yurdaer’e konusmasinin ardindan bir tesekkür plaketi takdim ederken, Kaymakam Yurdaer’de kaymakamlik tarafindan hazirlanan bir takdir belgesini Emrullah Akçay’a verdi.  

            ENGELLILER GÖNÜLLERINCE EGLENDILER

  Konusmalar ve plaket töreninin ardindan önce sahneye Orhangazili Engelli sanatçi Levent Aydin geldi. Levent Aydin, programda söyledigi sarkilarla geceye renk katarken daha sonra sahneye Orhangazili genç sanatçi Mehmet Yilmaz çikti. Yilmaz engelliler için kendi bestesini okudu. Mehmet Yilmaz’in kendi bestesi engelli aileleri ve protokol tarafindan büyük begeni topladi. Programin son bölümünde ise bir engelli annesi olan ses sanatçisi Sengül Bulut sahne aldi. Engelli aileleri ve Engelliler Sengül Bulut’un söyledigi sarkilarla keyifli bir gece yasadilar. Engellilerin keyfine zaman zaman protokol üyeleri de eslik etti. 

Diğer Haberler