Menu

ORHANGAZİ BELEDİYESİ ARALIK AYI MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Yazdır / Tarih: 2022-12-01

Orhangazi Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısı birinci birleşimi Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın Başkanlığında Belediye meclis salonunda gerçekleştirildi.

Orhangazi Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısı ilk oturumunda 9 gündem maddesi görüşüldü.

Aralık ayı meclis toplantısının ilk gündem maddesi olan 2023 Yılı Performans Programı Plan ve Bütçe komisyonuna havale edildi. Ödenek Aktarma ve Ek Ödenek Maddeleri de Plan ve Bütçe komisyonuna havale edilirken, Taşınmaz Devri (Toplu Konut İdaresi Başkanlığına) maddesi Plan ve Bütçe ile Hukuk Komisyonuna havalesi gerçekleştirildi. Cam Ambalaj atıklarının toplanması, taşınması ve geri dönüşüme kazandırılması amacıyla 5393 sayılı Belediye Kanununun 15 (g) ve 38 (g) maddelerine istinaden protokol imzalanması için Belediye Başkanına yetki verilmesi maddesi oylanarak kabul edildi. Aralık ayı meclis toplantısında İlçe Genelinde Muhtelif İnşaat Bakım Onarım İşleri yapılması işi için kredi borçlanmasına, kredi borçlanması için yetki alınmasına ve bu borçlanma ile ilgili teminat göstermeye ve sözleşmeleri imzalamaya Belediye Başkanına yetki verilmesi oylandı. Madde oynama sonucu kabul edildi.

Orhangazi Belediyesinin yeni Kardeş Kenti Coltai/MOLDOVA

Orhangazi Belediyesi aralık ayı meclis toplantısının gündem maddeleri arasında yer alan, Coltai/MOLDOVA Kardeş Kent ilişkileri kurulması maddesi Hukuk komisyonuna havale edildi. Afet toplama alanları için plan değişikliği İmar Komisyonuna havale edildi.

Orhangazi Belediyesi Güneşe dayalı Enerji Üretecek.

Orhangazi Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısında gündem maddelerinden birisi olan, Orhangazi Belediyesi tarafından Güneşe dayalı Enerji Üretimi yapılması işi ile ilgili kredi borçlanması, kredi borçlanması için yetki alınması ve bu borçlanma ile ilgili teminat göstermeye sözleşmeleri imzalamaya Belediye Başkanına yetki verilmesi maddesi oylanarak kabul edildi. Orhangazi Belediyesi Güneşe dayalı Enerji Üretimi için çalışmalara başladı. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığının da desteklediği proje kapsamında Orhangazi Belediyesi İller Bankasından uygun şartlarda kredi başvurusunda bulunacak. Böylece ilçe de elektrik üretimi çalışmaları başlayacak. Güneş Enerji tesisi Çeltikçi Mahallesinin üst kesimlerinde yer alan alana inşa edilecek.

Orhangazi Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısı gündem maddelerinin görüşmelerinin ardından meclis üyelerinin dilek ve temennileri ile son buldu.

Diğer Haberler