Menu

Orhangazi Belediyesi Cumhuriyet Bayramı Öncesi Türk Bayrağı Dağıttı

Yazdır / Tarih: 2022-10-26

Orhangazi Belediyesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesi Orhangazililere Türk Bayrağı dağıttı. Türk Bayrakları Orhangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından İlçe genelinde halkla buluşturuldu.

Orhangazi Belediyesi dini bayramlarda olduğu gibi Milli bayramlarda da halkla iç içe çalışmalarını sürdürüyor.  Orhangazi Belediyesi bu kapsamda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle, Bayrak bizim Bayram bizim düşüncesiyle Orhangazililere Türk Bayrağı dağıttı. Bayrak dağıtımını Zabıta Müdürlüğü ekipleri Cumhuriyet Bayramının coşkusunu yaşayacak çocuklar ve vatandaşlar için Sokak Sokak, dükkân dükkân gezerek gerçekleştirdi. Türk Bayrağı dağıtımı çalışması halk tarafından büyük heyecanla karşılandı.

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Devlet bizim, Millet bizim, Bayram bizim, Bayrak bizim “vurgusunu yaparak sözlerine“ Milli şairimiz Mithat Cemal Kuntay’ın şiirinde söylediği gibi, Bayrakları Bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğurunda ölen varsa vatandır. İşte Vatan ve Bayrak biz Türk Milleti için bu kadar önemli, bu kadar değerlidir. Bizlerde Orhangazi Belediyesi olarak Cumhuriyet Bayramını yaşayacak olmamız nedeniyle, atalarımızın uğurunda ölerek vatan yaptığı topraklarda, atalarımızın kanının rengini verdiği Al Bayrağımızı saygıdeğer hemşerilerimizle buluşturmayı kutlu bir görev kabul ettik.“ İfadeleriyle devam etti. Başkan Aydın açıklamasına “  Cumhuriyet Bayramımızın yaklaştığı bugünlerde, bizleri atalarımızın emaneti Al Bayrağımızı hemşehrilerimizle buluşturduk. İnşallah Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99. yıldönümünü, Cumhuriyet Bayramımızı coşkuyla, Huzurla ve mutlulukla kutlayacağız.“ Cümleleriyle son verdi.

Diğer Haberler